MUĞLA’nın Bodrum İlçesi açıklarındaki Kara Ada yakınlarında, Sahil Güvenlik botu tarafından fark edilen ingiliz bayraklı motoryatta, 2 kaptan ile Suriyeli 27 kaçak yakalandı. Aralarında çocuk ve yaşlıların da bulunduğu kaçaklar sağlık kontrolünden geçirildi, iki kaptan ise, gözaltına alındı. Kaçakların insan tacirlerine 8-10 bin dolar arasında ödeme yaptıkları bildirildi.
Bodrum İlçesi açıklarındaki Kara Ada çevresinde devriye görevi yapan 1 no'lu Sahil Güvenlik botu, 'Poyrazhan' adlı 28 metre uzunluğundaki motoryattan şüphelenip inceleme yaptı. İngiliz bayraklı motor yatta bulunan 27 Suriyeli'nin kaçak yollardan Yunanistan’a bağlı adalara gitmek istedikleri tespit edildi. Motoryatın Türk kaptanları 37 yaşındaki E.K. ile 38 yaşındaki H.D. gözaltına alındı.
ARALARINDA DOKTOR DA VAR
Bodrum Limanı’na getirilen motoryattaki kaçaklar sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Bodrum Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Yattan inenler arasında yürümekte güçlük çeken Mahdude Durabiye adlı yaşlı kadın ile takım elbiseli eşi Hasan Durabiye dikkat çekti. Doktor olduğunu ve daha önce Halep’te yaşadığını belirten Hasan Durabiye, "Suriye’de kimsenin can güvenliği kalmadı. Tüm mallarımızı sattık önce çocuklarımızı Avrupa’ya gönderdik, torunlarımızı gönderdik. Biz de yaşayamayacağımızı anlayınca bu yola başvurduk. Yaklaşık bir aydır yollardayız. Suriye’de yakalansak halimiz çok daha kötü olurdu. Biz ölümden kaçıyoruz" dedi.
KİŞİ BAŞI 8- 10 BİN DOLAR
Kaçakların, insan tacirlerine kişi başı 8-10 bin dolar arasında ödeme yaptıkları, ilk olarak İstanbul’a oradan da 3 minibüsle Bodrum’a geldikleri belirtildi. Gözaltına alınan iki kaptanın, Bodrum’daki lüks yatlarda görev yaptıkları ifade edildi. Kaçakların, işlemlerinin tamamlanması ardından Muğla Emniyeti Yabancılar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edileceği, iki kaptanın da adliyeye sevkedileceği belirtildi. Öte yandan motoryatın sahibine ulaşılmaya çalışıldığı bildirildi.