İÇ karışıklığın yaşandığı ülkesinden kaçarak ailesiyle birlikte Gaziantep'e yerleşen Suriyeli işadamı 33 yaşındaki Eyman Karahoca'yı, geçen yılın son günü kaçırıp, bir evde 13 gün rehin tutan ve 300 bin dolar fidye istedikleri öne sürülen 2 Suriyeli polis operasyonu ile yakalandı. Şüpheliler tutuklanırken, polis olaya karıştıkları belirlenen 3 Suriyelinin yakalanması için çalışmasını sürdürüyor.
Suriye'nin Halep kentinde kimya fabrikası bulunan Eyman Karahoca, iç karışıklıktan dolayı geçen yıl ülkesini terk etti ve Gaziantep'e yerleşti. İddiaya göre, Yeditepe Mahallesi'nde kiraladığı evde yaşayan Eyman Karahoca, yılbaşı gecesi evinin önünde kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldı. Eşinin gece eve gelmemesinden şüphelenen Diana Bilal, 1 Ocak günü Emniyet Müdürlüğü'ne giderek işadamı eşinin kayıp olduğunu bildirdi ve polislerden yardım istedi.
300 BİN DOLAR FİDYE İSTEDİLER
Polislerin bulunması için çalışma başlattığı Suriyeli işadamını kaçıran kişiler, birkaç gün sonra Karahoca'nın İstanbul'da yaşayan kardeşini telefonla arayarak fidye istedi. Ağabeyinin kaçırıldığını ve kendilerinden 300 bin dolar fidye istendiğini belirten Karahoca'nın kardeşi, durumu polise bildirdi. Polis fidye talebinin ardından Karahoca'nın kardeşinin telefon kayıtlarını incelemeye aldı. Karahoca'nın kardeşinin telefonunu takibe alan polisler, şüphelilerin farklı numaralarla arama yaptığını saptadı. Telefon numaralarını belirledikten sonra çalışmalarını bu yönde devam ettiren polisler, yaptığı araştırmada şüphelilerin kimliklerini ve Karahoca'yı rehin tuttukları evin adresini belirledi.
SURİYELİ İŞADAMI OPERASYONLA KURTARILDI
Tüm bilgileri saptayan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, savcılık kararı ile geçen pazar gecesi operasyon düzenledi. Öğretmenevleri Mahallesi'ndeki bir eve baskın düzenleyen polisler, Eyman Karahoca'yı kurtarırken; evde bulunan 21 yaşındaki Salih Muhammed ile 28 yaşındaki Şaban Hüseyin'i gözaltına aldı. Evde yapılan aramada ip ve zincir ele geçirilirken, kaçırma olayıyla ilgili bağlantısı bulunduğu tespit edilen Suriye uyruklu 3 şüpheliye ise ulaşılamadı.
EV KİRALARKEN TANIŞMIŞLAR
Gözaltına alınan Suriye uyruklu 2 şüpheli, Asayiş Şube Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamalarında suçlarını itiraf etti. Şüpheliler, Eyman Karahoca'yı ev kiraladığı sırada tanıdıklarını ve fidye alabilmek adına kaçırdıklarını söyledi. Sorgusu tamamlanan şüphelilerden Salih Muhammed, adliyeye sevk edileceği sırada fenalaştı. Salih Muhammed, polisler tarafından Emniyet Müdürlüğü'ne çağrılan ambulansla 25 Aralık Devlet Hastanesi'nde tedavisi yapıldıktan sonra Şaban Hüseyin ile birlikte adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan 2 şüpheli, 'Adam kaçırma, alıkoyma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Öte yandan polis, Suriyeli işadamını kaçıran ekipte yer alan ve kimlikleri saptanan Suriye uyruklu 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmasını sürdürüyor.