Nezir GÜNEŞ/MARDİN, () - SURİYE'deki iç savaştan kaçan bir aileye Mardin'deki evini kiralayan 57 yaşındaki Necdet S.'nin bu ailenin 6 ve 8 yaşındaki erkek çocuklarına tecavüz ettiği ve cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla, tutuklandı.
Mardin Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine Suriye'deki iç savaştan kaçarak kente gelen sığınmacı ailenin evine gitti. Suriyeli M.A., polis ekiplerine ev sahipleri Necdet S.'nin, 6 yaşındaki Y.A.'ya tecavüz ettiği ve 8 yaşındaki S.A.'ya da cinsel tacizde bulunduğu iddia etti. Mardin Emniyet Müdürlüğü'nden olaya ilişkin yapılan açıklamada şöyle dedi:
"11.05.2014 günü saat 22.00 sıralarında ilimiz haber merkezinin anonsu üzerine gidilen adreste, geçici barınma verilmiş olan Suriye uyruklu M.A. isimli şahsın, ev sahibi olan Necdet S.,tarafından oğlu Y.A.'ya (6) tecavüz ettiğini öğrendiğini, bu konuyu konuşmak üzere üst katında oturan N.S.'nın evine gittiğinde aralarında arbede yaşandığını, bu şahıstan davacı ve şikayetçi olduğunu beyan etmesi sonucunda; olayın şüphelisi N.S., 11.05.2014 günü saat 22.30 sıralarında yakalanarak gerekli işlemler yapılmak üzere Yenişehir Polis Merkezi Amirliği'ne intikal ettirilmiştir. Alınan ifadesinde tarafına yapılan suçlamayı kabul etmemesi üzerine Asayiş Şube Müdürlüğümüze intikal ettirilmiştir. Olayın mağduru Y.A. isimli çocuk, Çocuk Şube Müdürlüğü'nde psikolog, tercüman ve müdafi huzurunda alınan ifadesinde olayı anlatmış, ayrıca 4 ay önce N.S.'nin kardeşi S.A.'ya da cinsel istismarda bulunduğunu beyan etmiştir. Şüpheli N.S., 12.05.2014 günü mevcutlu olarak Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilmiş, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Mardin E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edilmiştir."

NG(GG/İD)