ŞANLIURFA'da, Suriye plakalı otomobilde yapılan aramada polisler tarafından ele geçirilen 5 kilo TNT patlayıcıyı Suriye'den getirdiği belirlenen Suriye uyruklu şüpheli, Yunanistan'a kaçmaya çalıştığı sırada Ege Denizi açıklarında yakalanarak gözaltına alındı.
Şanlıurfa'da, geçen 26 Haziran'da sabah saatlerinde polisler tarafından yapılan yol uygulamasında arama yapılan Suriye plakalı otomobilde tahribat gücü arttırılmış 5 kilo TNT patlayıcı ele geçirildi. Polisler tarafından kontrollü olarak etkisiz hale getirilen TNT'nin bulunduğu otomobilin sürücüsü İsmail İ. gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
ÖZEL EKİP KURULDU
TNT'nin ele geçirilmesinin ardından İl Emniyet Müdürü Eyyüp Pınarbaşı tarafından özel ekip kurduruldu. Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube müdürlüklerine bağlı ekiplerin bulunduğu polisler, bombalı aracın geçtiği güzergahları belirlemek için kent merkezindeki güvenlik ve mobese kameralarını incelemeye aldı. Özel ekip, İsmail İ.'nin de ifadesi doğrultusunda Suriye'den patlayıcıyı getiren Suriye uyruklu kişinin kimliğini belirledi.
YUNANİSTAN'A KAÇARKEN YAKALANDI
Kimliği açıklanmayan Suriyeli'nin yakalanması için çalışmalarını bu yönde yoğunlaştıran özel ekip, şüphelinin Aydın'ın Didim İlçesi'nde olduğunu belirledi. Terörle Mücadele ve İstihbarat polisler, Didim'e gitti ve şüphelinin Yunanistan'a kaçmayı planladığını saptadı. Polisler, ismi açıklanmayan Suriyeli şüpheliyi Ege Denizi açıklarında Yunanistan'a kaçmaya çalıştığı sırada gözaltına aldı. Şüpheli, sorgulanmak üzere Şanlıurfa'ya getirildi ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguya alındı.
UZAKTAN KUMANDAYLA PATLATILACAKTI
Öte yandan polisler, 5 kilo TNT'nin ele geçirilmesinin ardından yaptığı incelemede, bombanın 3 kilometre uzaktan, kumandayla patlatılacak düzeneğe sahip olduğunu saptadı. Ancak polisler, incelemesinde ve araştırmasında hedefin neresi olduğuna yönelik bulguya ulaşamadı.
İKİ BOMBA ARASINDA BAĞLANTI VAR MI?
Kurulan özel ekip, ele geçirilen 5 kilo TNT ile geçen 13 Temmuz'da Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla'ya yönelik 6 kilo TNT ile düzenlenen bombalı saldırı arasında ilişki bulunup bulunmadığını da araştırıyor. Patlayıcı cinsinin aynı olması ve ağırlıklarının birbirine yakın olması, kurulan ekip tarafından ilk ele geçirilen bombanın hedefinin Başkan Atilla'ya yönelik olabileceği kuşkusunu artırdı.