Mehmet BULUT/ GAZİANTEP, () - ÜLKELERİNDEKİ iç savaştan kaçarak Gaziantep'e gelen Suriyeli Hülasi ailesinin oturduğu evde yangın çıktı. Anne ve babaları evde yokken çıkan yangında mahsur kalarak dumandan etkilenen 3 çocuk, komşuları tarafından kurtarıldı. İtfaiyenin müdahalesi ile söndürülen yangını duyarak eve gelen anne ve babaları ise çocuklarına sarılarak gözyaşı döktü.
Yangın, öğle saatlerinde, 1 yıl önce Suriye'den kaçarak Gaziantep'e gelen 4 çocuklu Hülasi ailesinin oturduğu İstiklal Mahallesi 4'üncü sokaktaki 3 katlı evin zemin katında meydana geldi. İddiaya göre, inşaat işçiliği yapan Abdullah Hülasi'nin evde bulunmadığı sırada anne Hıytam Hülasi 9 yaşındaki oğluyla aşevine yemek almaya gitti. Bu sırada 6 yaşındaki Mustafa, 4 yaşındaki Hale ve 2 yaşındaki Ahlem'in yalnız kaldığı evde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Dumanların yükseldiği evde çocukların çığlıklarını duyan komşuları, durumu telefonla itfaiyeye bildirdi. Bu sırada çocukların yalnız olabileceğini düşünen komşuları, girdikleri evde dumandan etkilenen 3 çocuğu dışarı çıkardı.
İhbarın ardından gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken sağlık ekipleri de dumandan etkilenen 3 çocuğa ambulansta oksijen tedavisi uyguladı. Komşuların haber vermesiyle eve gelen baba Abdullah ile aşevinden dönen anne Hıytam dumandan etkilenen çocuklarına sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Bu sırada fenalaşan baba Abdullah Hülasi'ye ambulansta müdahale edildi. Gözyaşına boğulan anne Hıytam Hülasi de komşuları tarafından teselli edildi.
Ekipler, yangının çıkış nedenine ilişkin araştırmasını sürdürüyor.

MB(HK/BT) (FOTOĞRAFLI)