Ramazan İMRAĞ/ CİZRE,(Şırnak),() - SURİYE'den kaçak olarak Türkiye'ye geçen 10 kişilik sığınmacı grup arasında bulunan 3 kişi Şırnak'ın Cizre İlçesi yakınlarında yaralı olarak bulundu. Yaralılar Cizre'de hastanede tedaviye alınırken, güvenlik güçleri olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.
Suriye'deki iç savaştan kaçan 10 kişilik aile sınırı kaçak olarak geçmek istedi. Cizre ile Nusaybin arasındaki İpekyolu'ndan geçenler aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu aileyi akşam saatlerinde yolun kenarında fark etti. Aralarında biri kadın 3 kişinin silahla ayaklarından vurulduğunu görenler, yaralıları ve beraberindekileri Cizre Devlet Hastanesi'ne götürdü. Yaralı 3 kişi Cizre Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Suriye'den iç savaştan kaçtıklarını anlatan sığınmacılardan Ahmet Hesen, sınırı geçtikten sonra kendilerine ateş edildiğini söyledi. Hesen, "Olayda annem, hamile olan eşim ve bir arkadaşım yaralandı" dedi. Çocuklarıyla birlikte hastane önünde bekleyen Hesen, Suriye'nin Kamışlı kentinden geldiklerini sözlerine ekledi.
Güvenlik güçleri, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Olayın ardından Cizre Devlet Hastanesi'ne gelen ve yaralıların durumu hakkında doktorlardan bilgi alan BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, "Üç yaralının tedavisi sürüyor. Gayri insani bir durumla karşı karşıyayız. Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Rojava kısmından bu tarafa geçmek isteyenler engellenmeye çalışılıyor" dedi.

Rİ (GG/RT) (FOTOĞRAFLI)