Ali LEYLAK-Ömer ŞULUL/ ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA’da, BDP İl Teşkilatı tarafından, Suriye'de Kürtlerin kontrolünde bulunan Rasulayn’da, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) güçleri tarafından köylerde gerçekleştirilen sivil ölümler protesto edildi.
Ceylanpınar İlçesi'nin karşısında bulunan Suriye’nin Haseki kentine bağlı Rasulyan İlçesi'nde, IŞİD güçlerinin yaptığı sivil ölümleri protesto etmek isteyen 500 kişilik grup, Topçu Meydanı’nda toplandı. BDP'nin organize ettiği eylemde, kalabalık yaklaşık 1 kilometre sloganlar eşliğinde yürüyüş yaptı. Grup adına açıklama yapan BDP İl Başkanı Celalettin Erkmen, "Demokrasi ve özgürlükler alanına dönüşen Rojava’dan korkan ABD, Avrupa ülkeleri, Rojava’daki katliamlara sesiz kalıp, insanlıktan izole etmek isterken, AKP hükümeti de Kürde reva gördüğü köle yaşam tarzını Rojava’ya dayatmaktadır. Mısır’daki Rabia’nın direnişini, Filistin Halkı’nın direnişini siyaset malzemesi yapmaktan geri durmayan Başbakan Erdoğan, Serekaniye de katledilen 11 aylık bebeği görmüyor. Kürtlerin kabullenmediği sınıra yaklaşan Rojavalıları, kadın, çocuk demeden katlediyor" dedi.
'BAK KRAL ÇIPLAK'
Gezi direnişinde öldürülen Berkin’i, Kürt coğrafyasında diğer öldürülen Ceylan, Uğur, Enes ve yüzlerce çocuğu terörist diye nitelendiren Başbakan’ın, Diyarbakır’da çocuklarını isteyen anneleri siyasi rant elde etmek için kullanmaktan geri durmadığını ifade eden Erken, şöyle konuştu: "Soma’da devlet işinde katledilen yüzlerce işçiye kaderi gösteren Erdoğan, partimizden çocukları istiyor. AKP hükümeti ve Başbakan bilmelidir ki artık onlara inanan Kürt ve Türkiyeli kalmamıştır. Takke düşmüş, kel görünmüştür. Artık çocuklarımız 'Bak kral çıplak' demeye başlamıştır. Bu yüzden AKP ve Başbakan Kürt Halk Önderi tarafından başlatılan çözüm süreci doğrultusunda adım atmak zorundadır. Halklarımızın istemleri demokratik ve meşrudur. Dilinden, kimliğinden, kültüründen kaynaklı en meşru taleplerdir. Yapılacak tek şey çözüm adımlarını atmak ve onurlu barışın yolunu açmaktır." Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

AL-ÖŞ (HK/ ) (FOTOĞRAFLI)