SURİYE'nin Halep kentinin Kürtlerin kontrolündeki Kobani İlçesinde, IŞİD militanlarının düzenlediği bombalı saldırıda ölen, PKK'nın bu ülkedeki örgütü olan YPG'nin Kobani eyalet sorumlusu Kendal Devran kod adlı 30 yaşındaki Fazıl Kalapak'ın cenazesi, bu sabah Hakkari'ye getirildi. Cenaze nedeniyle kent merkezinde bugün kepenkler açılmadı.
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinin karşısında bulunan Kobani ilçesinin Ebu Surra Köyü'nde, geçen salı günü IŞİD militanları tarafından PYD'ye ait bir kontrol noktasına bombalı saldırı düzenlendi. Patlamada, 15 yaşındayken PKK'ya katılan ve 1 yıl önce Suriye'de PYD saflarına geçen Kendal Devran kod adlı Fazıl Kalapak da 3 kişiyle birlikte yaşamını yitirdi. Kalapak'ın PYD'nin askeri kanadı olan YPG'nin Kobani Eyalet sorumlusu olduğu belirtildi. Fazıl Kalapak'ın cenazesi, dün öğle saatlerinde Mürşitpınar Sınır Kapısı'na getirildi ve burada ailesi ile aralarında HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan ve Kars Milletvekili Mülkiye Birtane'nin de bulunduğu HDP'li bir grup tarafından teslim alınarak Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu'na getirildi.
Kalapak'ın cenazesinin yapılan otopsi işleminin ardından da BDP Hakkari İl Başkanı Miraz Çallı, Meya-Der Yöneticileri ve yakınları tarafından defnedilmek üzere Hakkari'ye getirildi. Bugün sabah saatlerinde Hakkari'ye getirilen Kalapak'ın cenazesi kent merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunan Hakkari-Çukurca karayolundaki Çem lokantasında Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipooğlu, BDP il yöneticileri, Meya-Der Yöneticileri ve yakınları tarafından karşılandı.
KENTTE KEPENKLER KAPATILDI
Üzerinde Öcalan posterlerinin bulunduğu bir araçla Hakkari Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Kalapak'ın cenazesi, bugün Cuma namazının ardından Hakkari kent merezindeki Tekser mezarlığında toprağa verilecek. Cenazenin Hakkari Devlet Hastanesine gelmesiyle birlikte Hakkari'de de esnaf cenazeden dolayı kepenkleri açmadı.

FOTOĞRAFLI