Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI (Hatay), () - TÜRKİYE sınırına 15 kilometre uzaklıktaki Suriye'nin İdlib kentine bağlı Maarrat Misrin İlçesi'ndeki çarşıya uçaklardan füzelerin fırlatılması sonucu 16 kişi yaşamını yitirdi. Olay sonrası 15 yaralı Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne getirilerek tedavi altına alındı.
Saldırı saat 10.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a ait uçaklar tarafından 2 füze fırlatıldı. Füzelerin patlama sesi Reyhanlı İlçesi'nden de duyuldu.
REYHANLI'YA 15 YARALI GETİRİLDİ
Olayın ardından yaralıları almak için Cilvegözü Sınır Kapısı'na ambulanslar sevk edildi. Cilvegözü ile Suriye'nin Bab-Al Hava Sınır Kapısı arasındaki tampon bölgeye getirilen 15 yaralı ambulanslarla Reyhanlı Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı.
ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR
Suriye'nin Atme Beldesi'ndeki Orient Hastanesi'nin Başhekimi Dr. Abdulhalim Eroğlu, saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 16 kişinin öldüğünü belirtirken, yaklaşık 70 kişinin de yaralandığını söyledi. Şu an Reyhanlı'da olduğunu belirten ve hem Türk hem de Suriye vatandaşı olan Eroğlu, saldırıda Ammar Asfari isimli bir doktorun da öldüğünü belirterek, "Yaralıların 15' i Türkiye'ye getirildi. Bazılarının durumu ağır olduğu için Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Her an ölü sayısı artabilir. Esad, son 2 aydan bu yana özellikle çarşı ve pazarları hedef aldı. İnsanlıktan çıkmış olan Esad, vuruyor, dünya seyrediyor. Esad insanların pazara çarşıya çıkmasını da engellemeye çalışıyor. Daha önce hastane ve camileri vuran Esad şimdi de pazarda, çarşılarda kadınları, çocukları ve yaşlıları hedef alıyor. Esad battıkça batıyor" diye konuştu.

FD(OA/BT) (FOTOĞRAFLI)