HATAY'ın Altınözü İlçesi'nde boş bir arazide patlamamış 1 el bombası bulundu. Suriye'ye ait bir uçağın Reyhanlı İlçesi'nin güneyinden sınıra doğru yaklaşması üzerine de bölgeye F-16 savaş uçaklarının gönderildiği açıklandı.
Genelkurmay Başkanlığı'nca el bombası ile ilgili yapılan açıklamada, bir kişinin ihbarı üzerine, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na sağlı Ziyaret Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk bölgesinde ekiplerin sevk edildiği belirtildi. Hacıpaşa-Antakya Karayolu'nun 10'uncu kilometresinde ve yolun Asi Nehri tarafında 5 metre doğusundaki bir tarlada,   patlamamış el bombası bulunduğu ifade edildi. El bombası, Hatay İl Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme Timi tarafından, Altınözü Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla imha edildi.
F-16'LAR SINIRA GÖNDERİLDİ
Genelkurmay Başkanlığı ayrıca, Suriye'ye ait bir adet SU-24 uçağının Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nın güneyinden sınıra doğru yaklaşması üzerine bölgeye 2 adet F-16 uçağının gönderildiğini, Suriye uçağının sınıra 3.5 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştığını bildirdi.

FD(OA/İD)