'SINIRA ÇOK YAKIN BÖLGEYE 27 TOP MERMİSİ DÜŞTÜ'
CHP Hatay Milletvekilleri Refik Eryılmaz ile Mehmet Ali Ediboğlu, Yayladağı Sınır Kapısı'na gelerek incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi aldıktan sonra çıkışta gazetecilere açıklama yapan milletvekillerinden Eryılmaz, son dönemdeki olayların Türkiye'nin teröre destek verdiği gibi bir izlenim ortaya koyduğunu belirterek şunları söyledi:
"Bu da Türkiye ve hükümet açısından vahim bir olaydır. Çünkü teröristlere destek vermek ve onlara yardım ve yataklık yapmak uluslararası kanunda suçtur. Yetkililer bize sınırlarımızın çok yakın bir bölgesine 27 top mermisinin düştüğünü belirtiyorlar. Sınırdaki vatandaşların, polislerin ve askerlerin tehdit altında olduğunu görüyoruz. Maalesef sınırlarımızı bu hale getiren hükümetin yanlış Suriye politikasıdır. Bu politikanın derhal gözden geçirilmesi gerekiyor. Silahlı gruplara destek verildiği yöndeki iddialara hükümet yetkililerin derhal cevap vermesi gerekiyor. Vatandaşlarımız haklı olarak korku ve endişe içerisindeler. Bu çatışmalar sadece burada değil bütün sınır boyunca devam ediyor. Yalnız burada önemli olan Suriye'deki çatışmaların başladığı andan itibaren bu bölgede, Keseb'de hiçbir çatışma yaşanmadı. Yayladağı Sınır Kapısı'nda olsun, karşı taraftaki kapıda olsun sıkıntı olmadı. Fakat son bir hafta içinde sınırın en tehlikeli bölgesi haline geldi. Haklı olarak vatandaşlarımız endişe ve kaygı içerisindeler. Hükümetin bununla ilgili derhal bir tedbir alması gerekiyor."
'TERÖRİSTLER, SINIRIMIZDAN GİRİŞ ÇIKIŞ YAPIYOR'
Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu ise, 2 gün önce Suriye uçağının düşürüldüğünü hatırlatarak şunları kaydetti:
"Hava sahamızı korumakta bu kadar hassas davranan hükümetimiz maalesef kara sınırlarını korumakta çok becerikli değil. Bugün Suriye'deki farklı bölgelere saldıran radikal İslamcı teröristlerin militanları hemen hemen tamamının bizim kara sınırlarımızda Yayladağı'na yakın noktalarda en az 5 ayrı bölgeden giriş çıkış yaptığını bölgemizdeki köylüler ifade ediyorlar. Bugün sınırlarımızı korumuş olsaydık bu savaşın bu çatışmanın olacağını tahmin etmiyorum. Dolayısıyla ben hükümetimizi sınırlarımızı korumadığı için kınıyorum. Ve bu savaşta ciddi sorumlu olduğunu düşünüyorum. Bunun mecliste hesabının sorulması gerektiğini düşünüyorum. Dökülen her damla kanda günahlarının olduğunu düşünüyorum. Bir an önce barışın tesis edilmesi için elimizden ne gelirse yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Siyasi görüşü ne olursa olsun Türkiye halkının savaş istemediğini hepimiz biliyoruz."

MK(OA/AK) (FOTOĞRAFLI)