Ramazan ÇELİK/ HATAY()-SURİYE'den sal ile Türkiye'ye geçmeye çalışan 2 kişi, 1 adet suikast silahı Uzi ile birlikte yakalandı.
Dün saat 17.25 sıralarında sınırda devriye görevi yapan askerler tarafından yakalanan 2 kişi hakkında Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alay Komutanlığı Hatay Narlıca Hacıpaşa Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, bölgede hudut devriye faaliyeti icra eden bir Mobil Yol Kontrol Unsuru (MYKU), Birinci Derece Askeri Yasak Bölgede, Asi Nehri üzerinde, 2 kişi sal ile Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunduğunu tespit etmiştir. MYKU tarafından söz konusu şahıslara 'Dur' ikazında bulunulmuş, ikaza uyulmaması üzerine havaya uyarı atışı yapılmıştır. Uyarı ateşi üzerine, anılan şahıslar Suriye istikametine kaçmaya başlamışlar ve MYKU üzerine silah doğrultmuşlardır. Bu durum üzerine MYKU tarafından, şahısların yanlarına doğru ateş açılmış ve kaçakçı şahıslar teslim olmuşlardır. Şahıslar, yakalanmayı müteakip araca bindirilirken de unsurlarımıza zorluk çıkarmışlardır. Yakalanan şahısların üzerinden bir adet 'Uzi' marka makineli tabanca ve içinde beş adet mermi bulunan şarjör ele geçirilmiştir."

RÇ(BK/AK)