HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde Suriye sınırından mazot geçirmeye çalışan kaçakçılara güvenlik güçlerinin ateşle müdahalesi sonucu mazot yüklü traktör ve pikap alev alarak yandı.
3 bin 300 litre kaçak mazotun da ele geçirildiği Türkiye-Suriye sınırındaki olayla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu bilgi yer aldı:
"Türkiye-Suriye hududu, 2'nci Hudut Alay Komutanlığı (Narlıca/Hatay) Şht. Çvş. M. Özeker Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde, kaçakçı şahısların takriben 150-170 adet boş araç ile birlikte 13-14 noktada toplandıklarının tespit edildiği ve bu durum üzerine, bölgede bulunan hudut unsurlarının hudut ihlallerine karşı 1500 metrelik hat boyunca olası geçiş noktaları ve motorlu devriyelerle yaklaşma istikametleri kapatılmıştır. Eş zamanlı olarak Suriye tarafında da kaçakçı şahısların araçlarıyla birlikte hudut hattına yaklaşmaya çalıştıkları belirlenmiştir. Suriye ve Türkiye tarafında sınır bölgesinde toplanmaya çalışan tüm gruplara, hudut hattına doğru yaklaşmamaları konusunda ikazlarda bulunulmuş, ancak özellikle Türkiye tarafında bulunan şahıslar ikaza uymayarak hududa doğru ilerlemeye devam etmiş ve kaçakçılık girişimlerinde bulunmuşlardır. Tüm ikazlara rağmen Suriye tarafında da ilerlemeye devam eden kaçakçıların araç lastiklerine doğru ateş edilerek, kaçakçıların hudut geçiş teşebbüslerine müdahale edilmiş ve Suriye tarafında ve üzerinde mazot olduğu değerlendirilen 150 adet bidon yüklü bir adet traktör, 100 adet bidon yüklü bir adet pikap alev alarak yanmıştır. Olaylar esnasında kaçakçılar tarafından hudut hattına kazılan hendeği geçmek için kullanılan 6-7 metrelik iki adet köprü, 55 adet bidon içerisinde 3300 litre mazot ele geçirilmiştir."

FD(OA/SS)