Şafak SAĞ/ CEYLANPINAR (Şanlıurfa), () - ŞANLIURFA'nın Ceylanpınar İlçesi'nde, Suriye sınırını yasa dışı olarak geçerek Türkiye'ye girmeye çalışan kaçakçılar ile askerler arasında çatışma çıktı. Çatışmada Suriye uyruklu 22 yaşındaki Yusuf İbrahim öldü, 2 Suriyeli ise sağ olarak ele geçirildi.
Olay, gece geç saatlerde Ceylanpınar'da bulunan Telhamut Çadırkentine birkaç kilometre uzaklıktaki Ateşoğlu Piyade Hudut Karakolu yakınlarında meydana geldi. Kule ve kulübelerde nöbet tutan askerler, Suriye tarafından 3 kişilik grubun gizlice Türkiye'ye geçmeye çalıştığını fark edince 'dur' ihtarında bulundu. Ancak, silahlı grup askerlerin uyarısına uzun namlulu silahlarla ateş açarak karşılık verdi. Askerlerin de ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Bölgeye takviye askerler sevk edilirken, çatışmada Suriye uyruklu Yusuf İbrahim ölü ele geçirildi, yine Suriye uyruklu olduğu öğrenilen ancak adları açıklanmayan 2 kişi ise teslim oldu.
SINIRDA ÖNLEMLER ARTIRILDI
Çatışmanın ardından ölen Yusuf İbrahim'in cesedi olay yerinde yapılan inceleme sonrası Ceylanpınar Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Sağ olarak ele geçirilen 2 kaçakçı ise sorgulanmak üzere Ceylanpınar İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Çatışmada öldürülen Yusuf İbrahim'in cesedi ise Ceylanpınar'da yapılan ön otopsi sonrası sabah saatlerinde Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Kaçakçılık amacıyla sınırı geçmeye çalıştıklarını söyleyen diğer 2 Suriyelinin sorgusunun ise sürdüğü bildirildi.
Öte yandan yaşanan olay sonrası Suriye sınırında jandarma zırhlı araçlarla önlemlerini artırdı.

FOTOĞRAFLI