Ferhat DERVİŞOĞLU/ALTINÖZÜ (Hatay), () - HATAY'ın Altınözü İlçesi'ndeki Suriye sınırında Asi Nehri üzerinden kaçakçılık faaliyetleri ve yasa dışı geçişleri önleme faaliyetleri yürüten askerlere uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Suriye tarafından açılan ateşte ölen veya yaralanan olmadı. Askerler, yasa dışı geçişlerde kullanılan 23 sal ile akaryakıt kaçakçılığı yapılan bin metre uzunluğundaki boruyu imha etti.
Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye ile Suriye sınırında Altınözü İlçesi'nden geçen Asi Nehri boyunca kaçakçılık faaliyetleri ve yasa dışı geçişleri önlemeye yönelik devriye gezen time Suriye tarafından uzun namlulu silahlarla ateş edildiğini bildirdi. Açıklamada sınırın karşı tarafından 50 kadar mermi atıldığı, Türk askerlerinin de bu ateşe misliyle karşılık verdiği, olayda ölen veya yaralanan olmadığı belirtildi.
Açıklamaya göre sınır birliklerinin kontrollerinde yasa dışı geçişlerde kullanılan 23 sal ile akaryakıt kaçakçılığı yapılan bin metre uzunluğundaki boru ele geçirildi. Olaylarla ilgili Hatay Valiliği ve Altınözü Cumhuriyet Savcılığı'na bilgi verilmesinin ardından ele geçirilen sallar ve boru hattı imha edildi.