Suriye'de ABD'lilerle birlikte çalışan bir tıbbi yardım kuruluşu, bu sabaha karşı yapılan son hava saldırılarında, Halep'in isyancıların kontrolündeki doğu mahallelerinde yaralılara bakabilecek kapasitedeki son iki hastanenin de kullanılamaz hale geldiğini bildirdi.
Doğu Halep'te mahsur kalan tahminen 300 bin kişilik nüfusa şu anda sadece altı yoğun bakım ünitesi düştüğü sanılıyor.
M10 hastanesinde radyolog olarak çalışan Muhammed Ebu Receb, bombardımanın sabaha karşı 04.00 sularında yapıldığını, yoğun bakımdaki yaralıların enkaz parçaları altında kaldığını söyledi.
Birleşmiş Milletler'e bağlı Dünya Sağlık Örgütü, yaralıların tahliye edilmesi için çağrı yaptı.
Suriye ordusu ve müttefiki milisler, kentin tamamını ele geçirme planını adım adım uyguluyor.
'SON 8 GÜNDE 1000'DEN FAZLA KİŞİ ÖLDÜ'
Muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde yardım çalışması yapan gönüllüler, son sekiz gündür savaşta bini aşkın insanın öldüğünü söylüyorlar.
Bu mahallelerden görüşülebilen Suriyeliler de yaşam koşullarının korkunç olduğunu ve katledilmekten korktuklarını anlatıyorlar.
Kentin bu bölgelerinde ayrıca büyük bir gıda ve su sıkıntısı yaşanıyor.
Su sıkıntısından Suriye hükümetinin elektrik ve su şebekelerini hedef alan hava saldırılarını ya da isyancıların sabotaj eylemlerini sorumlu tutanlar var.
Kentin hükümet kontrolündeki batısında yaşam koşullarının görece daha iyi olduğu, devlet su işleri şirketinin gecikmeli de olsa dönüşümlü olarak mahallelere su dağıttığı bildiriliyor.