BALIKESİR'de, uyuşturucu madde sattığı ileri sürülen baba- oğlun ev ve işyerine düzenlenen baskında ruhsatsız 13 tüfek, 2 tabanca, 1 kama, 1 pala, çeşitli çaplarda 23 bıçak ve 9 muşta ile bonzai maddesi, gümrük kaçağı sigara ve cep telefonu ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden baba serbest bırakılırkten, oğlu tutuklandı.
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Anafartalar Caddesi üzerinde bir cep telefonu dükkanında uyuşturucu madde satıldığı bilgisine ulaştı. Dün akşam polisin düzenlediği baskında işyeri sahibi 23 yaşındaki İ.I.  ile babası 55 yaşındaki M.I. gözaltına alındı. Şüphelilerin işyeri ile evlerinde yapılan aramada poşetlenmiş 55.10 gram bonzai maddesi, uyuşturucu tartımında kullanılan hassas terazi, değişik markalarda gümrük kaçağı 939 paket sigara ve 8 cep telefonu bulundu. Ev ve işyerinde yapılan aramada cephaneliği andıran 3'ü sabit dipçikli, 4'ü seyyar dipçikli pompalı, 1'i tek kırma, 5 dipçiksiz kabzeli pompalı av tüfeği olmak üzere toplam 13 tüfek, 2 tabanca, 1 kama, 1 pala, çeşitli çaplarda 23 bıçak ve 9 muşta ele geçirildi.
'Uyuşturucu madde ticareti yapmak , ruhsatsız tabanca bulundurmak, ruhsatsız silah ticareti yapmak, gümrük kaçağı sigara ve cep telefonu bulundurmak ve satmak' suçlamasıyla mahkemeye sevkedilen şüphelilerden İ.I. tutuklanırken, babası M.I. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

CY(İÖ/SS)(FOTOĞRAF)