'SURİYELİLERE SIFIR TOLERANSLA DAVRANILIYOR'
Şüpheli paketin fünye ile patlatılması sırasında araba ve evlerin camlarının kırılması, büyük bir gürültü meydana gelmesi, çevredekileri tedirgin etti. Patlamanın hemen ardından yanında Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Şanverdi ile olay yerine giden Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler, vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı.
Bu sırada bazı vatandaşlar, yaşanan tüm sorunların kaynağının Suriyeliler olduğunu, Suriyeliler'e ayrıcalık yapıldığını belirtip Kaymakam Güler'e, Suriyelileri istemediklerini söyledi. Bunun üzerine Güler, Suriyelilere karşı hiçbir pozitif ayrımcılığın yapılmadığını belirterek şunları söyledi:
"Vatandaşlarımıza ne uygulanıyorsa onlara da aynısı uygulanıyor. Kesinlikle tolerans yoktur. Polis ve jandarma suça karışan Suriyelilere karşı sıfır toleransla davranıyor. İlçemizi seven insanlar olarak her zaman duyarlı olalım, sükunetinizi koruyun. Gördüğünüz şüpheli durumları anında ihbar edin. Yardımcı olun. Buradaki problemler için özel doysa hazırladım. Çözü önerileri önerdim. Sizin güvenliğiniz için kararlılıkla ve sizlerin de desteği ile yapamayacağımız hiçbir şey yoktur. Vatandaşlarımızın güvenliği çok önemlidir."
'ÖNEMLİ OLAN REYHANLI'NIN HUZURU'
İlçe Emniyet Müdürü Duygu Uzundurukan da olay yerinde tüm tedbirleri aldıklarını belirterek, "Biz birlikte olduğumuz sürece vatandaşlarımızın da desteği ile güçlüyüz. Olay yerine gelerek tedbir aldık. Önemli olan bu birlikteliği devam ettirmektir. Önemli olan Reyhanlı'da yaşayanların huzuru ve mutluluğudur" dedi.

FOTOĞRAFLI