Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN'da Yabancılar Şube Müdürlüğü önünde bırakılan bavul, çevrede bomba paniğine neden oldu. Bavul fünye ile patlatıldıktan sonra sahibi ortaya çıktı.
Olay bugün İlkadım İlçesi İstiklal Caddesi'nde meydana geldi. Samsun İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Yabancılar Şube Müdürlüğü'nde görevli polisler şubenin girişine bırakılan bavulu fark etti. Bavulun içinde bomba olma ihtimaline karşı şubede görev yapanlar ve işi için bulunanlar dışarı çıkartıldı. Her gün binlerce kişinin uğradığı ve çeşitli işyerlerinin bulunduğu İstiklal Caddesi, çekilen şeritle yaya trafiğine kapatıldı. İşyeri sahipyerine de dışarı çıkmamaları söylendi. Kısa süre sonra bomba imha ekipleri olay yerine geldi. Özel kıyafetini giyen polis şüpheli bavulu fünye ile patlaltı. Bavuldan kıyafetler çıktı. Çevrede toplananlar da polisin şüpheli bavulla ilgili çalışmasını cep telefonunlarının kameralarıyla görüntüledi.
Bavul patlatıldıktan kısa süre sonra bavulun sahibi olan yabancı uyruklu bir erkek geldi. Patlatılan bavuldaki giysiler polisin de yardımıyla bir poşete konularak sahibine teslim edildi.

FOTOĞRAFLI