SPOR Toto Süper Lig üst klasman yardımcı hakemi Serkan Akal, sahibi olduğu spor mağazasından aldığı kramponun dişlerinin kırıldığı iddiasıyla Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti'ne başvuran futbolcu Selim Atalay'a markette tepki gösterdi. Kavga eden Akal ve Atalay, birbirlerinden şikayetçi oldu.
Olay, dün akşam saatleride kent merkezindeki markette meydana geldi. En son Ziraat Türkiye Kupası'nda Tokatspor-Galatasaray karşılaşmasında 1'inci yardımcı hakem olarak görev yapan Serkan Akal, 180 liraya sattığı futbol ayakkabısının dişlerinin kırıldığı iddiasıyla Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti'ne başvurup parasını geri talep eden futbolcu Selim Atalay ile markette karşılaştı. Babasıyla alışveriş yapan Serkan Akal, iddiaya göre eşi yanında bulunan Selim Atalay'a tepki gösterdi. Akal ve Atalay'ın tartışması kavgaya döndü. Çalışanların müdahale ettiği Akal ve Atalay, dışarıya çıkarak kavga etmeye devam etti. Polisin gelmesiyle ayrılan Akal ve Atalay, birbirlerinden şikayetçi oldu ve karakoldaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
Serkan Akal, yakınlarıyla karakoldan çıkarken görüntü alan gazetecilere tepki gösterdi. Yakınları, görüntü alınmasını engellemeye çalıştı.
Polis, olayla ilgili soruşturmasını sürdürürken, Zonguldak 2'nci Amatör Küme takımlarından Yeşiltepespor'da forma giyen 27 yaşındaki Selim Atalay, Serkan Akal'ın markette kendisine saldırdığını, ellerinde, bacaklarında, yüzünde ve sırtında kızarıklıklar oluştuğunu söyledi. Hastaneden rapor alan Atalay, Akal'ın sahibi olduğu mağazadan 180 liraya aldığı kramponun dişlerinin 3'ncü maçta kırıldığını, bu yüzden parasını geri istediğini söyledi. Parasını alamayınca Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti'ne başvurduğunu anlatan Atalay, şöyle konuştu:
"Geri götürdüğümde bana ayakkabının orjinal olmadığını, orjinalini getirtmek için 100 lira daha para istedi. Ben o ayakkabıyı zaten 'orjinal' diye aldım. Bu yüzden paramı geri istedim. Ama vermedi. Heyet de beni haklı bularak paramı ödemesi için Serkan Akal'a tebligat göndermiş. Markette beni görünce ekmek reyonunda önce omuz attı ve hakaretlerde bulundu. Sonra da babasıyla birlikte beni darp etti. Daha önce de beni tehdit ediyordu. Ben şikayetçiyim. Ne gerekiyorsa yapacağım."
Serkan Akal ise markette önce Selim Atalay'ın omuz atıp kendisini tahrik ettiğini ileri sürdü.