ADANA'da baraj kapağı açılınca Seyhan Nehri yatağında kayalıklarda mahsur kalan 4 genç, CANKUR ekibi tarafından botla kurtarıldı.
Yüreğir'den Seyhan İlçesi'ne gitmek isteyen 17 yaşındaki Musa Ballı, kuzenleri ve aynı yaştaki Yusuf Ballı, Ramazan Ballı ve Rıdvan Yavuz, köprü yerine, baraj kapakları kapalı olduğu için suyu çekilen Seyhan Nehri üzerinde eski baraj yatağındaki taşlar üzerinden yürüyerek geçmek istedi. Gençler, nehir yatağının ortasına geldiklerinde, kapakların açılmasıyla birlikte su düzeyi aniden yükselince bulundukları kayalar üzerinde mahsur kaldı. Gençlerden Rıdvan Yavuz, yüzerek nehirden çıktı ve kuzenlerini kurtarılması için yardım istedi. Sevk edilen Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Arama Kurtarma Ekibi (CANKUR), botla kayalara ulaştı. Can yeleği taktıkları 3 genci botla kıyıya çıkardı.
Suların birden yükselmesiyle birlikte mahsur kaldıklarını belirten 4 genç, 'Tembelliklerinin' kurbanı olduklarını söyledi. Gençler sonra da, mahsur kaldıkları nehri arkalarına alarak "Bizi bir de böyle çekin" diyerek gazetecilere poz verdi.

MKA(OA/İD) (FOTOĞRAFLI)