ŞANLIURFA'da, ölü bir balığı çıkartmak isterken dengesini kaybederek sulama kanalına düşen 16 yaşındaki Yılmaz Akgül boğularak yaşamını yitirdi.
Olay, öğle saatlerinde Karşıyaka Mahallesi yakınlarında bulunan DSİ'ye ait sulama kanalında meydana geldi. İddiaya göre Yılmaz Akgül, kendi gibi 16 yaşındaki arkadaşı Abdulkadir Toprak ile birlikte balık tutmak için sulama kanalına gitti. Su yüzeyinde ölü bir balığı gören Akgül, etrafı demir korkuluklarla çevrili sulama kanalı içersine girdi. Elindeki ucu sivri tahta sopayla balığı sudan çıkarmaya çalışan Akgül, bir anda dengesini kaybederek kanala düştü. Akgül, akıntıya kapılarak gözden kaybolurken, arkadaşı durumu telefonla güvenlik güçlerine bildirdi.
İhbar üzerine sulama kanalına gelen sualtı polisleri, kanala girerek arama çalışması yaptı. Polislerin 1 saat süren çalışmasının ardından Akgül'ün suya düştüğü yerden 100 metre uzaklıkta cesedine ulaşıldı. Sudan çıkarılan Akgül'ün cesedi, olay yerinde yapılan inceleme sonrası otopsi için Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna gönderildi. Arkadaşının cesedinin sudan çıkarılışını gözyaşlarıyla izleyen Abdulkadir Toprak, olaya ilişkin bilgi alan polislere, "Ölü balığı çıkarmaya çalışırken dengesini kaybederek suya düştü ve kayboldu" dedi.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

ÖŞ(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)