Cenk TOPCU/ ZONGULDAK, () - ZONGULDAK’ta geçen yıl, restoranda sucuklu yumurtanın az olması nedeniyle çıkan tartışmada 21 yaşındaki Serkan Arslan’ı vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan garson 19 yaşındaki Tayfun Eseroğlu’nun yargılanmasına başlandı. Eseroğlu ifadesinde silahı dolu taşımadığını söyleyince mahkeme başkanı Cengiz Sayılgan, "Şeytan doldurmuştur evladım" diye karşılık verdi. Olay, 26 Ekim 2013’de saat 02.30 sıralarında, Zonguldak-Ankara Karayolu üzerinde bulunan Bakacakkadı Mevkii'ndeki restoranda meydana geldi. Serkan Arslan ve iki arkadaşı iddiaya göre alkol aldıktan sonra restorana gitti. 3 arkadaş, istedikleri sucuklu yumurtanın az olduğunu ileri sürerek çalışanlara tepki gösterdi. Çıkan kavgada, garson Tayfun Eseroğlu, ruhsatsız tabancasıyla ateş ettiği Serkan Arslan’ı başından vurarak öldürdü. Olayın ardından tutuklanan Eseroğlu hakkında, Zonguldak 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'Kasten adam öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılandığı Zonguldak 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, tutuklu sanık Tayfun Eseroğlu’nu yanı sıra tutuksuz yargılanan Gökhan Muslu, Fatih Kurt ve ölen Serkan Arslan’ın yakınları katıldı.
Mahkemede ifade veren Eseroğlu, yaşanan olaydan pişman olduğunu söyleyerek tartışmanın sucuklu yumurtanın az bulunmasından başladığını söyledi. Eseroğlu, "Birbirlerine laf atıp sözlü olarak küfürleşmeye başladılar. Sonra kavgaya dönüştü. Biz araya girip ayırdık. Sonra Serkan ve arkadaşları küfür ederek, ‘biz az sonra geleceğiz’ dediler. Korktum, patronum Erol Yaman’dan eve gitmek için izin istedim. Lokantanın arkasında üzerimi değiştirdim. Çekmeceden tabancamı aldım. Tam çıkacakken sesler duydum. Dışarı çıktım. F. K.’yı gördüm. Bizim çocuklara kim vurdu diye bağırdı. Rahmetlinin yanındakilerden biri beni gösterdi. F. K. beni darp etmeye başladı. Sonra silahı aldım ve bir anda patladı" dedi.
VİCDAN AZABI DUYUYORUM
Eseroğlu, silahını asla dolu taşımadığını, dolu olduğunu bilmediğini söylemesi üzerine mahkeme başkanı Cengiz Sayılgan, "Şeytan doldurmuştur evladım" dedi. Bunun üzerine Eseroğlu, “Vicdan azabı duyuyorum. Rahmetlinin ailesinden af diliyorum" dedi.
Ölen Serkan Arslan’ın restorana birlikte gittiği arkadaşı Gökhan Muslu’da çıkan kavganın ardından arabalarına doğru gittiklerinde lokantanın sahibini E.Y.’nin kendilerine silah çektiğini söyledi. Garsonların E.Y.’yi sakinleştirmeye çalıştığını anlatan Muslu, "Silahı görünce arabaya binmeden kaçtık. Sonra arabayı almak için döndük. Arkadaşım F.K.’da bizimle geldi. Restorandaki N.Y. ile konuşurken arkamızdan silah sesi geldi. Serkan vurulmuştu ve yerdeydi. Silah ise Tayfun’un elindeydi" diye konuştu. Mahkeme, diğer tanıklarında dinlenmesinin ardından avukatların savunma yapması için davayı erteledi.

FOTOĞRAFLI