Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da kumar operasyonu yapan polis hakkında, suç delillerini ararken sit alanında izinsiz kazı yaptıkları iddiasıyla soruşturma başlatıldı.
Merkez Seyhan İlçesi'nin Kayalıbağ Mahallesi'ndeki bir iş merkezinde bulunan Güven Parti Adana İl Başkanlığı'nda tombala oynatıldığını belirleyen Asayiş Şube Müdürlüğü'nün Ahlak Bürosu ekipleri, baskın düzenledi. Geçen Mayıs ayında gerçekleştirilen operasyonda, parti binasında kumar oynayan 113 kişiye Kabahatler Kanunu'na göre 189'ar TL para cezası yazıldı. Parti binasında arama yapan ekipler, tombala malzemelerinin foseptiğe atıldığını belirledi. Suç delilerini elde etmeye çalışan polis, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı'ndan izin alarak ASKİ'den çağrılan iş makinesiyle foseptiği kazdırdı. Kazının ardından tombala pulları, projektör makinesi ve kartlar ele geçirildi. Polis, Güven Parti il binasında kumar oynatan B.E.'nin delilleri ortadan kaldırmak amacıyla binada tadilat, sit alanı olan bölgedeki sokakta da kazı yapıldığını belirleyip tutanak düzenledi.
Operasyon düzenleyen polisin sit alanı olan sokakta kazı yaptığını öğrenen Adana Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü görevlileri, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na polisler ve iş makinesinin operatörü hakkındı suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu üzerine polisler ve iş makinesi operatörü S.C. hakkında 'sit alanında izinsiz kazı' yaptıkları iddiası ile soruşturma başlatıldı. İş makinesi operatörü S.C. savunmasında, kazıyı polisin isteği üzerine Cumhuriyet Savcılığının verdiği izni ile gerçekleştirdiğini söyledi. Polislerin de olayla ilgili ifadelerinin alınacağı bildirildi.

FOTOĞRAFLI