Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, ()- ELAZIĞ'ın Maden İlçesi'ne bağlı Gezin Köyü'nde oturan, 74 yaşındaki Zülfü Kınık ile yeğeni, 34 yaşındaki Oğuz Kınık, dalgıç motoru çalıştırmak için girdikleri kuyuda zehirlenerek öldü.
Madem İlçesi'ne bağlı Gezin Köyü'nde oturan 74 yaşındaki Zülfü Kınık bu sabah saatlerinde evinin önünde bulunan su kuyusundaki dalgıç motoru çalıştırmak için 12 metre derinliğindeki kuyuya indi. Kuyuya inen amcası Zülfü Kınık'ın uzun süre kalmasına rağmen çıkmadığını gören yeğeni 34 yaşındaki Oğuz Kınık da onu çıkarabilmek için kuyuya indi. Amca yeğenin uzun süre geçmesine rağmen çıkmadığını ve seslerinin kesildiğini gören yakınları Hüseyin Yeşilyaprak, jandarma ekiplerine haber verdikten sonra kendisi de kuyuya indi. Jandarma ekiplerinin yanı sıra sevk edilen AFAD, Elazığ İtfaiyesi, Elazığ Emniyet Müdürlüğü Su altı Arama Kurtarma Ekipleri ortak bir çalışmayla kuyuya indi. Hüseyin Yeşilyapmak baygın halde kuyudan çıkarılırken, Zülfü Kınık ile yeğeni Oğuz Kınık'ın ise cesetleri çıkarıldı.
KUYUYA İNEN KURTARMA EKİBİ FENALIK GEÇİRDİ
Kuyudan Zülfü kınık ile yeğeni Oğuz Kınık'ın cesetlerini çıkaran Elazığ Emniyet Müdürlüğü Su Altı Arama Kurtarma polisleri ise fenalık geçirdi. Kuyunun yanında vatandaşlar tarafından başlarına su dökülen polislere daha sonra ambulanslarda oksijen verildi. Otopsileri yapılmak üzere Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Zülfü Kınık ile yeğeni Oğuz Kınık'ın kuyuda karbonmonoksit gazından zehirlenmiş olabilecekleri belirtilirken, kesin ölüm nedenlerinin otopsiden sonra belirleneceği kaydedildi. Jandarma ekipleri soruşturma başlattı. 

ŞG(GG/İD)