SAMSUN'da su borularını söküp aldığı gerekçesiyle komşusunu ve kızını öldüren 56 yaşındaki Hüseyin Eşici, hakim karşısına çıktı. 2 kez ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan sanık, "Su borularımı niye söktün diye sordum. Bana 'Oğlum' diye hitap etti. Sonrasını hatırlamıyorum" dedi.
İlkadım İlçesi Çanakcı Köyü'nde küçükbaş hayvan besiciliği yapan Hüseyin Eşici ile tarımla uğraşan komşusu 57 yaşındaki Sami Koyuncu geçen yıl Ekim ayında yolda karşılaştı. Eşici, koyunlarının ahırına giden su borularının kesilip alındığını ileri sürerek Koyuncu'ya, "Neden terbiyesizlik yapıyorsun" dedi. Bunun üzerine iki komşu arasında tartışma çıktı. İddiaya göre tartışma sırasında ruhsatsız tabancasını çeken Hüseyin Eşici, ateş etmeye başladı. Önce Sami Koyuncu'yu ardından da üzerine doğru gelen Koyuncu'nun kızı 31 yaşındaki Sevda Koyuncu'yu vurdu. Baba ve kızı olay yerinde ölürken, şüpheli jandarma tarafından yakalandı. Ardından da çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.
'ÖLDÜRMEK İSTEMEDİM'
Samsun 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında, çifte cinayet suçundan iki kez ömür boyu hapis cezası istenen Eşici, ilk kez hakim karşısına çıktı. Savunmasında kimseyi öldürmek istemediğini belirten sanıkşunları söyledi:
"Sami'ye 'Neden su borularımı kesip aldın' diye sorunca bana küfür edip 'Oğlum' diye hitap etti. Ben de kendisini uyararak bana 'Oğlum' dememesini söyledim. Ancak bana küfür edip yine 'Oğlum' diyerek elindeki baltayla omuzuma vurdu. Boğuşmaya başladık. Bu sırada tabancam yere düştü. O da almak için uzandı. Ama ben hızlı davranıp silahı aldım ve ateş ettim. Ondan sonrasını hatırlamıyorum. Sadece kendimi korumaya çalıştım."
Duruşmaya katılan Sami Koyuncu'nun eşi 55 yaşındaki Fadime Koyuncu ise, sanığın eşini ve kızını kasten öldürdüğünü ileri sürerek şikayetçi oldu. Duruşma tanıkların dinlenmesi için ertelendi.