KAYSERİ Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda, suça karışmış kişileri yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarttığı belirlenen ve üyeleri arasında yakın dövüş sporu milli takım antrenörünün de bulunduğu suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınanların 9 şüpheli, bu sabah adliyeye sevk edildi.
Kayseri merkezli olarak, geçen cuma günü İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücedele Şubesi ekiplerince, İstanbul, Mersin, Adıyaman, Kahramanmaraş, Gaziantep, Aksaray’daki eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 28 kişiden 19’u ifadeleri alındıktan sonra serbebest bırakılmıştı. 3 günden bu yana KOM Şubesinde gözaltında tutulan 9 şüpheli, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler E.A., O.Ö., M.G., M.Y., A.G., E.A., C.Y., İ.D. ve K.A. daha sonra minibüsle adliyeye götürüldü. Aralarında sporcu, yakın dövüş sporu milli takım antrenörü, dernek başkanı ve öğretmenlerin de bulunduğu organize suç örgütü üyelerinin, İstanbul, Mersin, Adıyaman, Kahramanmaraş, Gaziantep, Aksaray’dan sporcu gibi sahte belgelerle lisans çıkarttıkları suça karışmış kişileri yurt dışına çıkartıp, göçmen kaçakçılığı suçunu işledikleri iddia edildi.
Şüphelilerden Mersin’de oturan 41 yaşında E.A. ve kickboks, tekvando, wushu, bayan boks milli takım antrenörlüğü, Ju Jitsu ve Brezilya Jiu Jitsu Federasyon Başkanlığı yapan O.Ö.’nün yöneticiliğini yaptığı suç örgütünün, bazı kişilere sporcu lisansı çıkartarak, Dünya Mücadele Sporları ve Savate Sporları Federasyonları adına sahte belge düzenleyip, alınan vizelerle birlikte sporcu kafilesi içerisinde göçmenleri İtalya ve Yunanistan'a, oradan da diğer Avrupa ülkelerine geçirdikleri anlaşıldı. Ayrıca şüphelilerin bazı kişileri de yönetici adı altında herhangi bir şirketin ortağı veya yetkilisi gibi göstedikleri, bu konuda düzenlenen sahte belgeler ile ABD konsolosluklarına başvurarak turistik amaçlı 10 günlük vize talebinde bulundukları ve alınan vizeler ile öncelikle ABD oradan da Kanada'ya giderek dönüş yapmadıkları tespit edildi.
81 KİŞİYİ SPORCU VE YÖNETİCİ DİYE YURT DIŞINA ÇIKARMIŞLAR
Mücadele sporları camiasını sarsan olayla ilgili olarak, kurulan suç örgütünün illegal yollardan yurtdışına çıkartmış olduğu göçmenlerden kişi başına 5 ile 8 bin Euro arasında ücret aldıkları da ortaya çıktı. Şüphelilerin bu güne kadar 43 kişisel ve toplu eylem sonucu 81 kişiyi usulsüz olarak yurtdışına çıkarttıkları, 16 kişiyi de çıkartmak için teşebbüste bulundukları ileri sürüldü. Yurtdışına çıkartılan 81 kişi arasında, PKK terör örgütüne üye olmak ve örgüt propagandası yapmak suçlarından haklarında davası devam eden ve Yargıtay tarafından cezalarının onanması bekleyen kişilerin de olduğu ileri sürüldü.