Özkan ARSLAN-Zeki GÜNAL-Ümit TÜRK /İSTANBUL, () BEYOĞLU'nda  bir kuyumcuya giren silahlı soyguncular, dükkan sahibinin direnişiyle karşılaştı. Kuyumcu, silahı ateşlemekle tehdit eden soyguncuların üzerine yürüyerek, birinin silahını almayı başardı. Yaşanan boğuşma sonrası kaçan soyguncular 2 gün sonra Beykoz'da yakalandı.

 Hasköy'deki olay geçtiğimiz cumartesi günü meydana geldi. Güvenlik kameralarının an be an kaydettiği olay şöyle gelişti; Bir süre dışarıda bekledikten sonra kuyumcuya müşteri gibi giren yüzleri maskeli iki kişi, kuyumcu dükkanı sahibi Duran Asker'e silah çekti. Silahı ateşlemekle tehdit eden soygunculara aldırış etmeyen kuyumcu, üzerine yürüdüğü soyguncuların silahını almak istedi. Bu sırada soyguncularla kuyumcu arasında kapı önünde boğuşma yaşandı. Boğuşma sırasında kapı da yerinden çıktı. Kuyumcu Duran Asker, soygunculardan silahı almayı başardı. Silahı kaptıran soygunculardan ilki, kırılan kapıdan çıkarak kaçtı. Diğer soyguncu da kuyumcunun elinden son anda kurtularak kaçmayı başardı. Soyguncuların arkasından dışarıya çıkan kuyumcu, ele geçirdiği silahla kaçan soyguncuların arkasından ateş etmek istedi . Ancak silah tutukluk yaptı.

SOYGUNCULAR 2 GÜN SONRA YAKALANDI
Olaydan sonra polisi arayan kuyumcu Duran Asker, durumu anlattı. Güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, eşkallerinden kimliklerini belirlediği B.S., ile S.Ç., adlı soyguncuları olaydan iki gün sonra Beykoz'da düzenledikleri operasyonla yakaladı. Soyguncular çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"19 YIL ÖNCE DE SOYGUNCULARIN ELİNDEN SİLAHLARINI ALDIM"
Duran Asker, "İçeride yalnızdım. Uzun boylu olanı almak için 500 dolar sordu. Cevap vermeye kalmadan arkadaki silahını çıkararak içeri gir 'sıkarım dedi.' Ben de 'malı al ne sıkıyorsun' dedim. O anda bunlara 'malı al' deyince rahatladılar. Teslim olacağımı düşündüler. O anda yapıştım silahı aldım elinden. Arkasından sıktım ama silah tutukluk yaptı" dedi.
Allahın verdiği cesaretle soygunculara karşı koyduğunu söyleyen Asker, 19 sene evvel de Şişli'deki kuyumcu dükkanında buna benzer bir olay yaşadığını orada da soyguncuların silahını ellerinden aldığını ancak dışarıda bekleyen soyguncunun ateş etmesi sonucu vücuduna isabet eden iki kurşunla yaralandığını söyledi.

(FOTOĞRAF)