Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da işyerinin yanındaki kuyumcuyu soymaya kalkışan yüzleri maskeli silahlı soyguncular tarafından tabancayla vurulan su tesisatçısı 52 yaşındaki İsmail Akgündüz, kurşun omuriliğine hasar verdiği için belden aşağısı felç kaldı. Olayın faili 2 kişiyi sorgulayan polis, aranan 18 yaşındaki Umut Çerçi'yi de saklandığı evde yakaladı.
Olay, dün saat 16.30 sıralarında merkez Yüreğir İlçesi Dedekorkut Mahallesi Çukurova Caddesi üzerindeki Moda Kuyumculuk'ta meydana geldi. Bu işyerinin önüne motosikletle gelen ve yüzlerini maske ile gizleyen kimliği belirsiz 3 kişiden 2'si içeri girdi, diğeri dışarıda gözcülük yapmak için bekledi.
Ellerinde pompalı tüfek ve tabanca olan soyguncular, sarraf Mahfuz Dinar'dan altınları istedi. Bu sırada kuyumcunun komşusu su tesisatçısı İsmail Akgündüz, durumu fark etti. Kuyumcuya giren İsmail Akgündüz, soygunculara engel olmaya çalıştı. Soygunculardan biri silahını ateşleyen İsmail Akgündüz'ü vurdu. Akgündüz, kanlar içinde yere yığıldı. 3 soyguncu, altınları alamadan geldikleri plakasız motosiklete binip, olay yerinden kaçtı. Ağır yaralı Akgündüz, olay yerine gelen ambulansla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
TANINMAMAK İÇİN SOYUNDULAR
Soygun ihbarıyla alarma geçen polis ekipleri, olay yerine 3 kilometre uzaklıktaki Özgür Mahallesi'nde şüphelilerin izini bulup, operasyon düzenledi. Bu sırada başlarındaki kar maskelerini çöpe atan, silahlarını da bir işyerinin bahçesine saklayan şüphelilerden ikisi tanınmamak için üzerlerindeki kıyafetleri çıkardı.
Yarı çıplak halde ara sokaklarda izlerini kaybettirmeye çalışan şüphelileri bulmak için çok sayıda polis ekibi çalışma yaparken, polis helikopteri de havadan takip yaptı. Şüphelilerden 18 yaşındaki Muhammet Cengiz, bir akaryakıt istasyonunun yanındaki arazide otluk alanda saklanırken yakalandı. Polisler, şüphelilerden 18 yaşındaki İsmail Çakar'ı ise bu mahalledeki tekstil deposunda kumaşlar arasında gizlenirken buldu.
İki şüpheli sorgusunda suç ortağı olan 3'üncü kişinin 18 yaşındaki Umut Elçi olduğunu söyledi. Bunun üzerine araştırma başlayan polis ekipleri, merkez Seyhan İlçesi Şakirpaşa Mahallesi'nde bir eve baskın yaptı. Umut Elçi ilk sorgusunda suçlamaları kabul etmeyip, "Ben evde uyuyordum. Hiç bir şeyden haberim yok" diye kendini savundu.
KURŞUN OMURİLİĞE İSABET ETTİ
Komşusunun işyerindeki soygunu önlerken ağır yaralanan su tesisatçısı İsmail Akgündüz'e isabet eden kurşunun omuriliğine zarar verdiği belirtildi. Bu nedenle İsmail Akgündüz'ün belden aşağısının felç olduğunu öğrenildi.
Akgündüz'ü felç bırakan tabancayı kullanan soyguncunun Muhammet Cengiz olduğu anlaşıldı. Muhammet Cengiz'in, suç ortağı İsmail Çakar'la boğuşan Akgündüz'ü sırtından vurduğu ortaya çıktı.
Akgündüz'ün tedavisi devam ederken, sorguları tamamlanan 3 şüpheli, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

FOTOĞRAFLI