AVCILAR’da bir banka şubesinde soygun gerçekleştirdikten sonra yoldan geçen bir kadın sürücünün aracına zorla binerek kaçan banka soyguncusu C.U. (38) Manisa’da yakalandı. İstanbul’a getirilen C.U. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Öte yandan Ümraniye’de bir banka şubesinden takip ettikleri otomobil sürücüsünü TEM karayolunda gasp etmeye çalışan iki şüpheli de polis tarafından gözaltına alındı.
Avcılar D-100 yan yolda 29 Kasım 2013 tarihinde meydana gelen olayda bir banka şubesine gelen silahlı soyguncu içerde bulunan müşterileri ve çalışanları etkisiz hale getirdi. Bankoda bulunan yaklaşık 80 bin lirayı alan soyguncu yaya olarak kaçmaya başladı. Banka güvenlik görevlisi tarafından kovalanan şüpheli bir süre sonra elindeki silahı başına dayayarak "Kaydebecek bir şeyim yok" diye bağırdı. Bu sırada yanından geçen kadın bir sürücünün aracına zorla binen şüpheli olay yerinden kaçtı. Şüphelinin bir süre sonra zorla bindiği araçtan inerek bir taksi çevirdiği ve izini kaybettirdiği ortaya çıktı.
Başlatılan soruşturmada polis şüphelinin kimliğini tespit etti. Şüphelinin olaydan sonra İstanbul dışına çıktığı belirlendi. Polisin takibi sonucu Manisa’da bir akrabasının yanına gittiği ortaya çıkarılan şüpheli C.U. önceki gün İstanbul’dan giden bir ekip tarafından gözaltına alındı.
Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen şüpheli C.U. poliste ifade vermeyerek susma hakkını kullandı. Mahkemeye çıkarılan şüpheli tutuklanarak cezaevine götürüldü.
TEM GASPÇILARI DA YAKALANDI
Öte yandan Ümraniye’de 21 Ocak 2014 tarihinde meydana gelen olayda TEM otoyolunda bindikleri otomobille sıkıştırdıkları araç sahibini gasp etmeye çalışan iki kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Kurbanlarının direnmesi üzerine gasp olayını gerçekleştiremeden kaçan şüphelilerin peşine düşen polisin kullandıkları kiralık aracın plakasından zanlılara ulaştığı öğrenildi. Şüphelilerin bankadan para çeken şüpheliyi takip ettikleri ve TEM otoyolunda gasp etmeye çalıştıkları belirlendi. Daha önceden benzer suçlardan polise geliş kayıtları bulunduğu belirtilen M.S.(23) ile F.E.(20) çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.
(BB)