BİTLİS Tatvan İlçesi'nde bulunan bir markete gece yarısı giren hırsızlar, içinde 200 bin TL bulunan çelik kasayı çalıp işyerini ateşi vererek kaçtı.
Olay, Tatvan İlçesi'nin Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan bir markette meydana geldi. Saat 02.00 sıralarında marketin duvarını delerek içeri giren hırsızlar, marketin güvenlik kameralarını kırdıktan sonra muhasebe bölümünde geçti. Hırsızlar, içinde 200 bin TL bulunan çelik kasayı alarak, işyerinin depo kısmındaki çıkış kapısından bir araca bıraktı. Hırsızlar daha sonra marketi ateşi vererek kaçtı. Markette yangın çıktığını fark edenler, durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Ekipler yangını kısa sürede kontrol altına alırken, markette büyük hasar meydana geldi.
Market sahibi Şahin Akın, daha öncede işyerinin soyulduğunu fakat hırsızların yakalanmadığını belirterek, şöyle konuştu:
"Artık her taraf mobese kamelarla dolu. Umarım bu hırsızlar bir an önce yakalanır. 200 bin TL parayı alıp markete ateş vermişler. Çıkan yangından dolayı da markette büyük zarar var." 
Tatvan İlçe Emniyet Müdürü Hikmet Başer, olayla ilgili kapsamlı soruşturma başlattıklarını söyledi.

FY(FE/İD) (FOTOĞRAFLI)