Halit YILMAZ SORGUN / YOZGAT, () - YOZGAT'ın Sorgun ilçesinde etkili olan yağış sonrasında iki ayrı bölgede yıldırım düşmesi sonucu bir kadın hayvanlarını otlatırken öldü, çeşmede halı yıkayan 3 kadın ise yaralandı.

Sorgun'da etkili olayan yağışın ardından birçok bölgede yıldırım düşmesi sonucu 1 kadın yaşamını yitirirken. 3 kadın da yaralandı. İlk olay Sorgun'a bağlı Mansuroğlu Çiftliği Köyü'nde meydana geldi. Merada hayvanlarını otlatan 70 yaşındaki Satılmış Kırca, iddiaya göre yağmurdan korunmak için sığındığı ağacın altında yıldırımın isabet etmesi sonucu yaşamını yitirdi. Olaydan bır süre sonra yakınları tarafından bulunan Satılmış Kırca için çağrılan ambulansla gfelen sağlık ekibi öldüğünü belirledi. Kırca'nın cesedi Sorgun Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Bir diğer yıldırım düşmesi olayı ise, Sorgun'a bağlı Yeniyer Beldesi Karakız Mahallesinde meydana geldi. Mahalledeti çeşmenin önünde halı yıkayan Dilek Gedik (33), Hacer Gedik (32) ve Fadime Gedik (43), yıldırımın düşmesi sonucu yaralandı. Ambulansla Sorgun Devlet Hastanesi'ne kaldırılan kadınlardan durumu ağır olan Fadime Gedik, burada yapılan ilk müdahalesinin ardından Sivas'a sevk edildi.

Sorgun Devlet Hastanesi'nde yaralıları ziyaret eden Kaymakam Levent Kılıç, burada yaptığı açıklamada saat 19.00 sıralardında Mahsuroğul Çiftliği Köyü ile Yeniyer Beldesi Karakız Mahallesine yıldırım düşmesi olayı gerçekleştiğini belirterek "Karakız Mahallesinde üç bayan halı yıkadıkları sırada düşen yıldırım sonucunda yaralandılar. Bayanlardan Fadime Gedik'in durumu ağır olduğu için Sivas'a sevk edildi. Diğer olay da ise 70 yaşındaki Satılmış Kırca hayatını kaybetti" dedi.

FOTOĞRAFLI