İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadyumu yakınında Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrasında çevik kuvvet ekiplerine bombalı araçla saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sırasındaki patlama sesi İstanbul'un birçok semtinden duyuldu. Saldırının bombalı araçla düzenlendiği ve hedefin çevik kuvvet olduğu bildiriliyor. Yaralılar Şişli Etfal ve Gümüşsuyu'ndaki hastanelere kaldırıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Beşiktaş'ta çevik kuvvet ekibine yönelik düzenlenen saldırıya ilişkin terörden sorumlu başsavcı vekili İsmail Uçar ile 5 cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

ANADOLU YAKASI'NDAN BİLE DUYULDU

İstanbul özellikle Beşiktaş ve Şişli civarından duyulan Anadolu yakasında da hissedilen patlama sesi korku yarattı. Ses Mecidiyeköy, Beşiktaş ve Taksim ve Anadolu yakası boğaz çevresinden duyuldu. Sesin kaynağı henüz bilinmezken, sosyal medyada çok sayıda tweet paylaşıldı.


ÇEVİK KUVVETİ HEDEF ALDILAR

İstanbul Vodafone Arena'da bombalı araçla çevik kuvvete yönelik saldırı gerçekleştirildi. Beşiktaş Bursaspor maçının ardından polis eliplerini taşıyan servis araçlarına yönelik gerçekleştirilen saldırıda yaralılar olduğu belirtildi.


Saldırının bombalı araçla gerçekleştirildiği öne sürüldü.

SOYLU: 20 YARALI VAR

İstanbul'u sarsan patlama sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çevik kuvvete yönelik terör saldırısı gerçekleştirildiğini açıkladı. Soylu 2 ayrı patlamada 20 yaralı olduğunu belirtti.

"BURSA TARAFTARI TAHLİYE OLDUKTAN SONRA YAPILMIŞ"

İki ayrı patlamanın olduğunu yönünde bilgiler geldiğini de belirten Soylu, "Beleştepe denilen, stadın üzerinde maç seyredilen tepede olduğu yönünde. Bu bilgiler teyide muhtaç. Çevik Kuvvet otobüsüne yönelik bir saldırı. Orası kalabalık bir alan, Bursaspor taraftarı tahliye olduktan sonra yapılmış bir şey" ifadelerini kullandı.

İKİ BAKAN İSTANBUL'A HAREKET ETTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ terör saldırısı sonrasında İstanbul'a hareket ettiler.

BAŞBAKAN BİLGİ ALDI

Başbakan Binali Yıldırım'ın, Vodafone Arena'daki patlamayla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İstanbul Valisi Vasip Şahin'den bilgi aldığı bildirildi.

5 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Beşiktaş'ta çevik kuvvet ekibine yönelik düzenlenen saldırıya ilişkin terörden sorumlu başsavcı vekili İsmail Uçar ile 5 cumhuriyet savcısı görevlendirildi.