Antalya Ticaret ve Sanayi odasının otoparkında bu sabah meydana gelen şiddetli patlamada 10 kişi yaralandı. LPG'li bir aracın patlama ihtimali üzerinde duruluyor.
Son Dakika! Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Otoparkında Patlama: 10 Yaralı
Antalya'daki patlamadan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... Kepez ilçesi Gazi Bulvarı üzerindeki Antalya Ticaret ve Sanayi odasının otoparkında bu sabah 08.50 sıralarında patlama meydana geldi. Antalya Valiliğisabah saatlerinde meydana gelen patlamada can kaybının olmadığını ve 10 kişinin cam kesiği sebebiyle yaralandığını bildirdi.
Otoparktaki araçlarda ve binanın arka kısmında ise hasar meydana geldi. Patlama sesi, kent merkezinden de duyuldu.
ODA BAŞKANI: LPG'Lİ ARAÇ PATLAMIŞ OLABİLİR
Patlamanın ardından ATSO Başkanı Davut Çetin de olay yerine geldi. Çetin, önemli bir durumun olmadığını belirterek, "Otoparka bir araç patladı. Ciddi bir şey yok. Birkaç araçta hasar var. Birkaç personelimiz hafif yaralı" dedi. Çetin, LPG'li bir aracın patlamış olabileceği ihtimalinin de araştırıldığını söyledi.

BİR ARAÇ TAMAMEN PARÇALANMIŞ HALDE
Olay yerindeki Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabiri, bir aracın tamamen parçalandığını, çevredeki araçların da hasar gördüğünü aktardı, bölgede hafif yaralıların ambulanslara bindirildiğini ifade etti.

CNN Türk'e konuşan bir görgü tanığı "Birden bire bütün camlar indi, siyah dumanlar fırladı. Binayı boşalttık ana yol üzerindeyiz" dedi.
Son Dakika! Antalya'daki Patlamanın Yaşandığı Bölgeden İlk Görüntüler
Son Dakika! Antalya'daki Patlamanın Yaşandığı Bölgeden İlk Görüntüler
EMNİYET MÜDÜRÜ DE OLAY YERİNE GELDİ
Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul da bölgeye gelerek, çalışmaları koordine etti.

ATSO çalışanlarının yanı sıra vatandaşların da kullanabildiği otoparkın çevresinde polisekiplerince güvenlik çemberi oluşturulurken, vatandaşların içeri girmesine izin verilmedi.

Patlama nedeniyle oda çalışanları da büyük panik yaşadı. Bazı çalışanlar birbirlerini sarılarak teselli etti.
İKİNCİ PATLAMA İHTİMALİNE KARŞI BİNADA ARAMA

Polis, ikinci bir patlama ihtimaline karşın bina çevresinde de arama yaptı.

PATLAMANIN NEDENİ HENÜZ BELİRLENEMEDİ

Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, patlamanın Antalya Ticaret ve Sanayi Odası arkasındaki açık otoparkta park edilmiş bir araçta meydana geldiği ve sebebinin henüz belirlenemediği belirtildi.

Açıklamada, "Patlama sonucunda herhangi bir can kaybı yoktur. Çevre binalarda meydana gelen cam kırılmaları sebebiyle 10 kişi cam kesiği şeklinde yaralanmıştır. Olayın sebebiyle ilgili bulgulara ulaşıldıkça kamuoyuyla paylaşılacaktır." denildi.
ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI'NIN BUGÜN TOPLANTISI VARDI
Bugün öğleden sonra saatlerinde ATSO Meclis toplantısı gerçekleştirilecekti. AntalyaBelediye Başkanı Menderes Türel'in de toplantıya konuşmacı olarak katılması bekleniyordu.

TÜREL: KAZA OLABİLİR
Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel, "Otoparkta kimsenin olmadığı yerde meydana gelen bir patlama söz konusu. Kaza olabilir. Yaralılarla ilgili bir sorun gözükmüyor. Terör saldırısı olmayabilir" diye konuştu.

Olaya neyin neden olduğuna dair bilgilerin beklenmesi gerektiğini ifade eden Türel, emniyet ve İçişleri Bakanlığı'ndan gelecek açıklamaların takip edilmesi gerektiğini ifade etti.

KEMER YOLU ÜZERİNDE ROKETLİ SALDIRI MEYDANA GELMİŞTİ
14 Ekim'de Antalya - Kemer karayolu üzerindeki balıkçı barınağı girişine 2 roket isabet etmiş, saldırıda ölen yada yaralanan olmamıştı.
Roketli saldırının ardından bölgede operasyon başlatılmıştı.
Anadolu Ajansı, roketli saldırıda hedefin yolan geçen bir tanker olduğunu, ancak sadece balıkçı barınağının isabet aldığını ifade etmişti.