Son Dakika.. Ankara'da İki Canlı Bomba Kendini Patlattı
Ankara'da, Haymana yolu civarında bombalı araçla eylem hazırlığındaki iki terörist, düzenlenen operasyonda polisin "teslim ol" çağrısı üzerine kendilerini patlattı. Ankaralı iki uyanık vatandaşın fark etmesiyle polisharekete geçti. Ankara'da eylem hazırlığındayken polisin 'dur' ihtarına uymayarak kendilerini patlatan iki teröristin isimlerin 1990 doğumlu Mahide Ataş veBingöl nüfusuna kayıtlı Harun Arslan olduğu belirlendi. Bir üçüncü kişinin de kaçtığı ihtimali üzerinde duruluyor. Ankara Valisi Ercan Topaca, "PKK bağlantısı üzerinde duruluyor" dedi.
VATANDAŞ İHBAR ETTİ, POLİS HAREKETE GEÇTİ
Haymana yolunun 9. kilometresindeki özel bir at çiftliğinde şüpheli kişileri fark eden iki vatandaşın polise ihbarı sonrası harekete geçildi. Polisin 'teslim ol' çağrısına uymayan teröristler daha müdahale edilmeden kendini patlattı. polisin "teslim ol" çağrısı üzerine araçtaki bombayı patlatarak intihar etti.

ÖLÜ OLARAK ELE GEÇİRİLDİLER
Teröristler ölü ele geçirildi. Bölgeye çok sayıda ambulans ve güvenlik görevlisi sevk edildi.
Son Dakika! Ankara'daki Canlı Bombalar Kendilerini Bayrakla Kamufle Etmiş
Son Dakika! Ankara'daki Canlı Bombalar Kendilerini Bayrakla Kamufle Etmiş
ANKARA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA
Canlı bombaların kendini havaya uçurduğu saldırıyla ilgili ilk açıklama Ankara Valisi Ercan Topaca'dan geldi. Topaca, "Teröristler başarılı bir şekilde etkisiz hale getirildi. Teröristler kendi kendilerini patlattılar. Diyarbakır'dan gelen ihbar üzerine harekete geçtik. Vatandaşın ihbarı da etkili oldu." dedi.

Son Dakika! Kendini Patlatan İki Canlı Bombanın Kimliği Belli Oldu
KİMLİKLERİ BELİRLENDİ
Teröristlerin birinin kimliğinin belirlendiğini açıklayan Topaca, "Bingöl doğumlu Harun Arslan isimli bir şahsın kimliği mevcut. Tahrip olmamış şekilde nüfus cüzdanı elimizde. Epey bir zamandır ortalıkta olmadığı, görülmediği yönünde bir ihbar vardı. Arkadaşlarımızın şüphelendiği üçüncü bir kişiyi de tespit etmeye çalışıyoruz." dedi. Valinin açıklamalarının ardından kendini patlatan kadın teröristin 1990 doğumlu Mahide Ataş olduğu belirlendi.
200 KİLO AMONYUM NİTRAT ELE GEÇİRİLDİ
Topaca sözlerini şöyle sürdürdü:
"200 kilo amonyum nitrat ve patlayıcı bulundu. Şüphe çekmememk için ve kendilerini kamufle etmek için aracın üzerine Türk bayrağı asmışlar. Muhtemelen aracı da kullanacaklardı."
Son Dakika! Ankara Valisi: Canlı Bombalar PKK Bağlantılı Olabilir
Son Dakika! Ankara Valisi: Canlı Bombalar PKK Bağlantılı Olabilir"PKK'YI İŞARET EDİYOR"
Ankara Valisi, "canlı bombalar hangi örgütten" sorusuna ise şu cevabı verdi; "Henüz bir örgüt zikretmek mümkün değil gibi gözüküyor. PKK bağlantılı olma ihtimali yüksek gözüküyor. Henüz tam bilgilere ulaşamadık. Bayanın kimliği belli değil, 1 kişinin kimliği belli. Olayın planlanma şekliyle PKK'yı işaret ediyor." dedi.
ANKARA VALİLİĞİ: MUHTEMEL BÜYÜK BİR FACİADAN DÖNÜLMÜŞTÜR
Ankara Valiliği'nden yapılan açıklama ise şöyle; "07.10.2016 Cuma günü Diyarbakır'dan gelen istihbarat ve çevredeki vatandaşlarımızın gördükleri şüpheli şahıslarla ilgili bildirimleri üzerine güvenlik güçleri tarafından çalışma başlatılmıştır. Bugün saat 06.00 sıralarında Ankara'ya 30 km mesafede bir at çiftliğine operasyon baslatan güvenlik güçlerinin 'teslim ol' yönündeki uyarılarına, bir süre sonra henüz müdahale gelmeden bir kadın bir erkek oldukları tahmin edilen iki terörist kendilerini patlatmıştır. Yapılan incelemede Bingöl nüfusuna kayıtlı Harun Aslan adına bir kimlik, 200 kg amonyum nitrat ve 2 kalıp plastik patlayıcı ele geçirilmiştir. Duyarlı vatandaşlarımızın dikkati ile emniyet güçlerimizin titiz çalışmaları sonucunda muhtemel büyük bir faciadan dönülmüştür."