Ayhan ACAR/BARTIN, () - SOMA'daki maden faciasında yaşamını yitiren maden işçisi 28 yaşındaki Mithat Özdirik'in cenazesi Bartın'da toprağa verildi. Özdirik'in kardeşi Yaşar Özdirik, faciada ölen işçiler için "Hepsi sıcaktan suya atlamışlar" dedi.
1.5 yıl önce evlenen ve iş bulamayınca Soma'ya giderek ölüm madeninde iş başı yapan Mithat Özdirik'in cenazesi, bu sabah memleketi Bartın'ın Şahinler Köyü'ne getirildi. Mithat Özdirik için evin önünde Kuran okundu. Bu sırada madencinin annesi 60 yaşındaki Zeliha Özdirik sinir krizi geçirdi. Mithat Özdirik'in Soma'da başka bir maden ocağında çalışan dayısı Hasan Özdemir, "Her yeri aradım belki sağ salim bulurum diye. Ama olmadı" dedi. Madencinin kardeşi Yaşar Özdirik'in ise "Zor bulduk kardeşimi. Hepsi sıcaktan suya atlamışlar" diyerek ağladı.
OĞLUNUN SAÇ TELİNİ İSTEDİ
Evin önünde helallik alınmasının ardından Zeliha Özdirik, oğlunun bir tel saçını almak istedi. Zeliha Özdirik, "Oğlumun bir tel saçını alabilir miyim? Ne olursunuz, yalvarıyorum size, onu saklayacağım" dedi. Ancak imam bunun uygun olmayacağını söyleyerek izin vermedi.
Özdirik'in köy camiinde kılınan cenaze namazına Vali Vekili Osman Altın, Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Bartın Belediye Başkan Vekili MHP'li Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Alaattin Karsavuran da katıldı. Özdirik'in cenazesi, öğlen kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

AA(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)