Ayhan ACAR/BARTIN, () - SOMA'daki maden faciasında yaşamını yitiren maden işçileri 28 yaşındaki Osman Özgün ve kuzeni 42 yaşındaki Aydın Özgün, Bartın'ın Hasankadı Beldesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.
Ölüm madeninden çıkarılan iki madencinin cenazeleri dün akşam beledeye getirildi. Sabah cami morgundan cenazeleri alınan Osman ve Aydın Özgün için Belediye Sosyal Tesisleri önünde Kuran okundu, dua edildi. Aynı ocakta ağabeyi ile birlikte çalışan ve rahatsızlığı nedeniyle raporlu olduğu için faciadan kurtulan 25 yaşındaki Şahin Özgün, ağabeyinin tabutunun başında gözyaşı döktü. Madenci Aydın Özgün'ün oğlu Furkan Özgün de tabutun başında babası için Kuran okudu.
Helallik alınmasının ardından iki madencinin cenazeleri camiye götürüldü. Şahin Özgün, camiye kadar ağabeyinin tabutunu bırakmadı. Burada taziyeleri kabul eden Şahin Özgün, patlamadan 1 gün önce doktora gittiğini ve rapor aldığını söyledi. Özgün, "Olayı duyduğumda şoke oldum. Çünkü ağabeyim oradaydı ve dayımın oğlu Aydın Ağabey de oradaydı. İkisini de kaybettik. Çok üzüntülüyüm. Rapor almasaydım ben de olabilirdim" dedi.
Emekli olmasına rağmen çocuklarının eğitim masrafları için aynı ocakta çalışmaya devam eden Aydın Özgün'ün babası 76 yaşındaki Recep Özgün de taziyeleri kabul ederken gözyaşlarını tutamadı.
Osman ve Aydın Özgün'ün cenazeleri, Vali Ali Çınar, Bartın Belediye Başkanı MHP'li Cemal Akın, Ak Parti Milletvekili Yılmaz Tunç ve CHP Milletvekili Rıza Yalçınkaya'nın da yer aldığı cenaze namazının ardından toprağa verildi.

AA(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)