Bülent DİKTEPE/KARABÜK, () - SOMA'daki maden faciasında yaşamını yitiren işçi 19 yaşındaki Rıdvan Kazancı, memleketi Karabük'ün Yenice İlçesi Değirmenyanı Köyü'nde toprağa verildi. Emekli olmasına rağmen oğluyla aynı ocakta çalışan, ancak haftalık izinde olması nedeniyle ölümden kurtulan 45 yaşındaki Şerafettin Kazancı, "Bir daha ocakta çalışmayacağım" dedi.
Ölüm madeninden çıkarılan Rıdvan Kazancı'nın cenazesi gece Değirmenyanı Köyü'ne getirildi. Köydeki Merkez Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazına Vali Orhan Alimoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci ile birlikte yaklaşık bin kişi katıldı.
İl Müftüsü Halil Bektaş'ın kıldırdığı canaze namazının ardından Rıdvan Kazancı'nın Türk bayrağına sarılı tabutu cenaze aracına konulurken, annesi Sakine Kazancı ve yakınları gözyaşı döktü. Genç madencinin cenazesi, köy mezarlığında toprağa verildi.
BABA HAFTA İZNİNDEYMİŞ
Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'nde çalıştığı maden ocağından emekliye ayrılıp 2 yıl önce Soma'ya yerleşen 2 çocuk babası Şerafettin Kazancı'nın, önce oğlunu ölüm ocağında işe yerleştirdiği, sonra da aynı ocakta kendisinin çalışmaya başladığı belirtildi. Facianın olduğu gün hafta izininde olması nedeniyle oğluyla aynı kaderi paylaşmaktan kurtulan Şerafettin Kazancı, 4 gün beklediği ocak önünden oğlunun cenazesiyle döndüğünü söyledi. Faciada oğluyla birlikte arkadaşlarını kaybettiğini belirten baba, şöyle konuştu:
"Kimisi grizu kazası diyor, kimisi başka bir şey. Aynı ocakta çalışıyoruz. Oğlumu en son o sabah işe giderken gördüm. Bir daha da haber alamadık. 4 gün bekledim. Ocakta çok arkadaşımızı kaybettik. 2 yıldır ocaktaydık. Bir daha ocakta çalışmayacağım. Oğlumun çok hayalleri vardı. Cenabı Allah onu hayalleriyle aldı."

BD(EE/COŞ) (FOTOĞRAFLI)