Taylan YILDIRIM / SOMA (Manisa), ()- MANİSA'nın Soma İlçesi'nde, 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili adli soruşturmaya devam edildi. Soruşturma kapsamında yaralı kurtulan 486 işçinin de ifade vereceği öğrenildi. Bu arada tutuklu 8 kişi için yapılan itirazlar ise mahkemece henüz sonuçlandırılmadı.

Geçen 13 Mayıs'ta Soma Kömür İşletmeleri'ne ait madende meydana gelen yangın sonrasında, 310 işçi hayatını kaybetti. 486 işçi ise, yaralı kurtuldu. Olayın ardından başlatılan adli soruşturma kapsamında ise aralarında şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Genel Müdür Ramazan Doğru ile İşletme Müdürü Akın Çelik'in de bulunduğu 8 kişi tutuklandı. Tutuklamaların hemen ardından savcılık bu kez de olayda yarılı kurtulan şirket çalışanlarının ifadelerini almaya başladı. Mağdur ve tanık olarak ifade veren işçiler, şirket yöneticilerinden de şikayetçi oldu. Bugüne kadar 256 işçinin ifadesi alındı. Savcılığın, yaralı kurtulan 486 kişinin hepsinin de ifadesinin alınacağı öğrenildi. İşçilerin verdiği bilgiler doğrultusunda operasyonun yeni kişilere de ulaşabileceği, kamu çalışanlarının da yine ifadelerinin alınabileceği ileri sürüldü.

İTİRAZLAR SONUÇLANMADI

Bu arada, halen tutuklu bulunan Can Gürkan, Ramazan Doğru ile Akın Çelik ve 5 kişinin avukatları, geçen hafta itiraz başvurusunda bulundu. İtirazların görüşülmesinin henüz yapılmadığı önümüzdeki günlerde bu konudaki kararın mahkeme tarafından verileceği açıklandı.

TY(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)