ADAPAZARI'NDA ailevi sorunlar nedeniyle annesi Nermin A.'ya temizliğe giderken cadde ortasında bıçakla saldırarak ağır yaralayan 15 yaşındaki G.C.A. mahkemece 11 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Azmettirmek suçlamasıyla yargılanan baba ise beraat etti.
Adapazarı şehir merkezinde 22 Ocak'ta meydana gelen olayla ilgili davanın karar duruşması bugün Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, 'annesini öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklu yargılanan, olay tarihinde 15 yaşında olan sanık G.C.A., 'azmettirici' suçlamasıyla tutuksuz yargılanan babası İ.A., sağlığına kavuşan annesi N.A. ve avukatları katıldı. G.A.C., annesini öldürmek amacında olmadığını söyleyip, "Nasıl yaptım hatırlamıyorum. Olay sırasında bilincimi tamamen kaybetmiştim. İsteseydim öldürebilirdim ancak böyle bir amacım yoktu. Pişmanım" dedi. Annesi N.A. ise oğlunun cezalandırılmasını istedi.
Mahkeme heyeti önce  G.C.A.'yı öz annesini öldürmeye teşebbüs suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırdı. Sanığın 18 yaşından küçük olması, duruşmalardaki tutum ve davranışları ile suçun teşebbüs aşamasında kalması nedeniyle cezasını 11 yıl 1 ay 10 güne indirdi. Tutuksuz yargılanan baba İ.A. ise beraat etti.

ZT(MB/SS) (FOTOĞRAFLI)