ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'de sokak köpekleri, 71 yaşındaki Safiye Döner'in sağ kulağını kopardı. Yaşlı kadını köpeklerin dişlerinden vatandaşlar aldı.
Olay geçen hafta pazar günü Eskişehir'in Çankaya Mahallesi Kaleiçi Sokak'ta meydana geldi. Gece misafir olarak kaldığı oğlu Mehmet Döner'in evinden çıkıp Huzur Mahallesi'ndeki kendi evine gitmek için otobüs durağına yürüyen Safiye Döner, sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Köpekler Safiye Döner'in çeşitli yerlerini ısırdı ve sağ kulağının bir kısmını kopardı. 
'YÜZÜMÜ ÇANTAMLA KAPATTIM' 
Bağırarak yardım isteyen Döner'i köpeklerin dişlerinden vatandaşlar kurtardı. Ambulansla Eskişehir Devlet Hastanesi'ne götürülen Safiye Döner gerekli tedavisi yapıldıktan sonra taburcu edildi. Köpeklerin kendisini yerlerde sürüklediğini anlatan 2 çocuk annesi Safiye Döner şunları anlattı:
"Köpekler bana doğru koşmaya başlayınca, bağırıp yardım istedim. Önce bir kaç tane olan köpekler daha sonra çoğaldı. Beni yere yıktılar. Sesimi duyanlar evlerinden çıkıp beni kurtarmaya geldi. Ama onlar gelene kadar köpekler beni sürükleyip bacaklarımı ısırdı, kulağımı kopardı. Köpekler yüzümü parçalamasınlar diye çantamla kapattım."  
'YETKİLİLER ÖNLEM ALSIN'
Annesine 20'e yakın köpeğin saldırarak yaraladığını söyleyen Mehmet Döner de, "Önce 3- 4 tane köpek anneme saldırmış. Annemi yere yatırmışlar. Onu gören diğer köpekler de gelmiş. Yaklaşık 20 tane sokak köpeğinin saldırısında annemin sağ kulağının bir kısmı kopmuş. Olay yerine yakın oturanlar evden çıkıp annemi kurtarmış. Yetkililerin bu konuda önlem almasını istiyoruz" dedi.

HT,SK(EK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)