Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ta taksi ve dolmuş sürücüleri, 3 mahalleye ulaşımı sağlayan koruma altındaki Ankara Köprüsü'nün onarımı nedeniyle yaklaşık 1 yıldır ulaşıma açılmamasını, Ankara yolunu kısa süre ulaşıma kapatarak protesto etti.
Kent merkezinde 1937'de yapılan ve Karabük Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nca koruma altına alınan köprü, 1 yıl önce bir kamyonun kasasındaki yükün üst direklerine zarar vermesi nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Bakım ve onarım ihalesini alan firmanın, köprüdeki güçlendirme ve iyileştirme çalışmaları sürüyor.
Kent merkezi ile Karaelmas, Birlik ve Çaydamar Mahalleleri hattı arasındaki yolu kısaltan köprü yerine, daha uzun olan alternatif yolları kullanmak zorunda kalan taksi, dolmuş ve kamyonet sürücüleri, Ankara yolunu kısa süre ulaşıma kapatarak tepkilerini gösterdi.
Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar, bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle 1 yıldır trafiğe kapalı olan köprü nedeniyle şoför esnafının zorlandığını söyledi. Bahar, "Bu konuyu defalarca belediyeye bildirdik. Kime söylediysek ilgilenceklerini söylediler. 'Bu şehrin sahibi kim?' diye şoför esnafı olarak soruyoruz. Nerede bu şehrin sahibi? Küçük bir sorun bile çözüm noktasına ulaştırılamıyor. Köprü halen bakım onarım çalışması adı altında kapalı. Şoför esnafı olarak küçük bir eylem yaptık. Bu küçük bir ikazdır. Bu uyarımız dikkate alınmazsa daha farklı bir boyutta eylem yapacağız."
Basın açıklamasının ardından şoförler yaklaşık 10 dakika kapattıkları yolu ulaşıma açtı.

FOTOĞRAFLI