SİVAS'ta uluslararası bir nakliye şirketinde TIR şoförü Ahmet Kareli, park halindeki TIR'ın içine koyduğu piknik tüpünden sızan gazın farkında olmayarak sigara yakmak istedi. Çakmağı çakmasıyla birlikte araç içinde biriken gazın patlaması sonucu elleri ve yüzü yanan Kareli, tedaviye alındı.
Sivas'ta 20 yıldır TIR şoförlüğü yapan 43 yaşındaki Ahmet Kareli, geçen cumartesi günü aracına yüklediği inşaat malzemelerini İran'a götürdü. Dönüş yolunda İran sırınları içinde mola veren ve arkadaşları ile birlikte çay yapan Kareli, daha sonra piknik tüpünü oturduğu koltuğun altına koydu. TIR'ın şoför kabininde bir süre dinlenen Kareli, aracın içine koyduğu tüpün gaz sızdırdığını fark etmeyerek sigara yakmak istedi. Çakmağı çakmasıyla kabin içerisinde şiddetli bir patlama meydana geldi.
Çevredekiler tarafından İran'daki bir hastaneye götürülen Kareli'nin ellerinde ve yüzünde 2'inci derece yanıklar oluştuğu belirtildi. Burada pansuman yapılan Kareli, elindeki ve yüzündeki yanıklara rağmen Sivas'a gelmek için yola çıktı. Geçtiği şehirlerdeki hastanelerde yanıklarına pansuman yaptıran Kareli, yaklaşık 2 günde memleketi Sivas'a ulaştı. Numune Hastanesi yanık ünitesinde tedaviye alınan Kareli'nin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
GAZDAN ZEHİRLENİP ÖLEBİLİRDİM
Yaşadığı talihsiz olayı anlatan Kareli, "Normalde sigara kullanmıyorum. Ama o an içmek istedim. Eğer sigara içmeye yeltenmesem farkında olmadan içime çektiğim gaz nedeniyle TIR'ın içinde uyuyup ölecektim" dedi.