MARDİN'in Nusaybin İlçesi'ne bağlı Büyükkardeş Köyü'nde ısınmak için yaktıkları sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 5 kişilik Yavuz ailesi, komşuları tarafından baygın bulunarak hastaneye kaldırıldı.
Yavuz ailesi, dün akşam saatlerinde evlerinin mutfak bölümünde bulunan sobanın başında ısınmaya başladı. Bir süre sonra köydeki komşularından biri ziyarete gittiği Yavuz ailesinin kapısını çalınca cevap alamayınca durumu köylülere bildirdi. Eve giren köylüler mutfakta Rıfat (62), Şükrüye (55), Gazal (40), Nebi (14) ve Halil Yavuz'u (12) baygın halde yerde yatarken buldu. Köylüler 5 kişiyi hemen araçlarla Nusaybin Devlet Hastanesi'ne götürdü.
Hastanede tedavi altına alınan 5 kişinin durumunun iyi olduğu belirtildi. Köy Muhtarı Bahri Yavuz, ailenin mutfakta bacasız bir sobayı ısınmak için yaktıklarını belirterek, "Az kalsın canlarından olacaklardı" dedi. Köyün 3 gündür elektrik trafosunun yanması nedeniyle elektriksiz olduğunu belirten Yavuz, "Aile ısınmak için elektrik sobası kullanıyormuş. Elektrik olmayınca mutfağa bacasız soba kurmuşlar" diye konuştu.