KAHRAMANMARAŞ'ta, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek ölen böbrek hastası 54 yaşındaki Nuri Koska ile eşi 50 yaşındaki Ayşe Koska'nın cenazeleri, yapılan otopsinin ardından köylerinde toprağa verildi.
Olay, dün merkeze bağlı İsmailli Köyü'nde meydana geldi. Böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gören 7 çocuk babası Nuri Koska ile eşi Ayşe Koska, gece kömür sobasını yaktıktan sonra sofra başında karbonmonoksit gazından zehirlenerek yaşamlarını yitirdi. Sabah saatlerinde Nuri Koska'yı tedavi gördüğü sağlık kuruluşuna götürmek için gelen görevliler, çaldıkları kapının açılmaması üzerine içeri girdi. Eve giren görevliler, Nuri ile eşi Ayşe Koska'nın odadaki sofra başındaki cesetleriyle karşılaşınca durumu jandarmaya bildirdi. Yapılan incelemede sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiği saptanan çiftin cesetleri, incelemenin ardından otopsi için Necip Fazıl Şehir Hastanesi morguna gönderildi.
Çiftin cenazeleri, bugün otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi. Kardeşinin ve yengesinin cenazesi almaya morga gelen Bayram Koska, gözyaşlarını tutamayarak, "Önceki gece akşamdan sonra gerçekleşmiş olay. Dün sabah saat 9 civarında haberimiz oldu. Kendisi böbrek hastasıydı. Kendisini alıp diyaliz merkezine götürmek için gelen diyaliz aracı şoförü köy girişinde telefon açmış hazır olması için. Sürekli aramasına rağmen telefonu açmayınca, diyaliz görevlileri kapısı kilitli olmayan eve girmişler. Eşiyle beraber yerde yatar vaziyette cesetlerini görmüşler. Kardeşimin bir eli başının üstünde, diğer eli de eşine uzanmış vaziyetteymiş. Çocukları memur olduğu için evde başka kimse yoktu. Yüzde 90 kömür sıkıntısından zehirlendiklerini söylediler" dedi.
Koska çiftinin cenazesi, yakınları tarafından İsmailli Köyü'ne götürülerek, gözyaşları içinde toprağa verildi.