ESKİŞEHİR'de İşçi Partisi üyeleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'da Mesut Barzani ile görüşmesine tepki göstererek yürüyüş yaptı. Ak Parti İl binası önüne siyah çelenk bırakmak isteyen kalabalığa polis izin vermedi.
İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'nda akşam saatlerinde toplanan İşçi Partisi üyesi yaklaşık 100 kişi ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle Kurtuluş Mahallesi Yunus Emre Caddesi'ndeki Ak Parti il binasına doğru yürüyüşe geçti. Üzerinde 'Yıkılacaksınız' yazılı siyah çelenk de taşıyan kalabalık sık sık 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' ve 'Ya istiklal ya ölüm tam bağımsız Türkiye' sloganı attı. Yunus Emre Caddesi'ne gelen kalabalığı polis Ak Parti il binasına yaklaştırmadı. Ara sokağa giren kalabalığa hitaben İşçi Partisi İl başkanı Zafer Tezci konuşma yaptı. Tezci şunları söyledi: "Amerika Irak'ı işgal etti Barzani'yi iktidar koltuğuna oturttu. Amerika Türkiye'yi işbirlikçi iktidarlar aracılıyla fiilen işgal etti, PKK'yı yarattı. Olacak olan ortadadır. İkinci bir İsrail yaratılmaya çalışılıyor. Biz Kürt kardeşlerimizin bu duruma düşmesine izin vermeyeceğiz. Bu ülkede sadece işbirlikçi hükümetler yok, bunu iyi belleyin. Bellemezseniz biz belleteceğiz. Biz barışa kardeşliğe karşı değiliz. Biz Amerikan uzak karakolu olmaya karşıyız. Bu sebeple işbirlikçilerle kavgamız, tam bağımsız Türkiye kurulana kadar devam edecektir."
İl Başkanı Zafer Tezci basın açıklamasının ardından siyah çelengi Ak parti il binasının önüne bırakmak istedi. Polisler Tezci'ye izin vermedi. Siyah çelenk sokağın köşesine bırakıldı kalabalık da çeşitli sloganlar attıktan sonra dağıldı.