ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, gece otomobilden inip sohbet eden 3 arkadaşa, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından tabancayla ateş açıldı. Saldırıda, kurşunlara hedef olan 30 yaşındaki Mehmet Emin Kızılelma öldü, 2 arkadaşı yaralandı.
Olay, gece saat 01.30 sıralarında Siverek'e birkaç kilometre uzaklıktaki Hacıhıdır Baraj Göleti yolu üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, gece Mehmet Emin Kızılelma arkadaşları Çetin Koyuncu ve Serkan Tınık'ı yanına alıp, 33 P 3360 plakalı otomobili ile dolaşmaya çıktı. 3 arkadaş, gölet yolunda durdurdukları otomobilden inerek sohbet etti. Bu sırada kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, Kızılelma ve arkadaşlarına tabancayla ateş açtı. Tabancadan çıkan kurşunlar 3 arkadaşın vücudunun çeşitli yerlerine isabet etti. Saldırganlar kaçarken, yaralılar telefonla jandarma ve sağlık ekiplerinden yardım istedi.
İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptığı incelemede Mehmet Emin Kızılelma'nın öldüğünü saptadı. Yaralanan Çetin Koyuncu ile Serkan Tınık ise ilk müdahalenin ardından ambulansla Siverek Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Tedavisine başlanan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirilirken, yaşamını yitiren Kızılelma'nın cesedi de otopsi için morga gönderildi.
JANDARMA ÖZEL EKİP KURDU
Saldırının ardından jandarma ekipleri, olay yeri ve çevresinde uzun süre inceleme yaptı. Olay yerindeki boş kovanları toplayıp, delil arayan jandarma, şüpheli veya şüphelilere ait iz aradı. Uzun süren çalışmaların ardından toplanan delillerin incelenmesine başlanırken, jandarma bünyesinde olayın aydınlatılması için özel bir ekibin kurulduğu da bildirildi.