ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, yol ve su sorunlarının çözülmemesini protesto eden köylüler Şanlıurfa- Diyarbakır karayolunu kurdukları barikatla ulaşıma kapattı. Jandarma tarafından ikna edilen köylüler, 1 saatlik eylemlerinin ardından yolu tekrar trafiğe açtı. Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, protesto yapan köylülerin sorunlarının giderilmesi için çalışacaklarını söyledi.
Siverek'e bağlı Güvercin köyü sakini 200 kişi, köylerinde yol ve su sorunu olduğunu iddia ederek, öğle saatlerinde Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunu ulaşıma kapattı. Köylülerin taşlarla kapattıkları yolda lastiklerden oluşturdukları barikatları da ateşe verdi. Uzun araç konvoyunun oluştuğu yolda boş su bidonları ve eşeklerle tepkilerini dile getiren köylüler, "Her gün kilometrelerce uzağa eşeklerle gidip, bidonlarla su taşıyoruz. Bu çağda halen eşeklerle su taşıyor olmak bizi kahrediyor. Yolumuz sorunlu, köprümüz yıkılmış ancak ilgilenen yok" dedi.
Köylülerin eyleminin ihbar edilmesi üzerine yola çok sayıda jandarma ekibi gönderildi. Yolun açılmasını isteyen jandarmalar ile isteğe olumsuz yanıt veren köylüler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Yaklaşık 1 saat süren eylemin ardından köylüler, jandarmalar tarafından ikna edildi ve karayolu ulaşıma açıldı.
KAYMAKAM ERKAL: SU SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ
Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, yol kapatan köylülerin şikayet ettiği yol ve su sorunun çözümü için çalıştıklarını belirterek şöyle dedi:
"Köy sakinleri, sorunlarını dile getirmek veya seslerini daha gür çıkarmak için karayolunu ulaşıma kapatmışlar. Biz arkadaşlarla görüştük, su sorununun çözümü için istişare edeceğiz. Bir yıl öncesine kadar 66 köyümüzde su yoktu. Bunlardan 37'sini suya kavuşturduk. 10 köyümüzde önümüzdeki günlerde suya kavuşacak. Su olmayan köylerimizde sıralama yapıyoruz. Yol ve su sorunun çözümü için gerekeni yapacağız."