Mehmet SEZGİN/SİVEREK (Şanlıurfa), () - ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri son zamanlarda HDP'ye yönelik saldırılar ile Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan ve dün hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümünü protesto etti.
Çeşitli siyasi partiler ile STK'ların bir araya gelmesiyle oluşturulan Emek ve Demokrasi Platformu üyesi 200 kişilik kalabalık, öğle saatlerinde Hürriyet Caddesi üzerinde toplandı. Ellerinde hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın fotoğrafları ile dövizler taşıyan kalabalık adına konuşan Mehmet Yücel, Berkin Elvan'ın ölümünün üzüntüyle birlikte büyük öfkeye yol açtığını belirterek, "Yıllardır başta toplumun örgütlü kesimleri olmak üzere, halkın en temel taleplerine kulaklarını tıkayan AKP hükümeti ve Başbakan, Gezi direnişi ile birlikte yıllardır sesi kısılan, yok sayılan toplum kesimlerinin sesine kulak vermek yerine onlara her fırsatta hakaret etmiş, her fırsatta milyonları açıkça tehdit etmekten çekinmemiş, güvenlik güçlerine yetki vererek gençlerimizin güvenlik güçleri tarafından katledilmesine neden olmuştur. Berkin Elvan’ın katili, sadece ona hedef alarak gaz bombası atan polisler değil, 'talimatı ben verdim' sözleriyle zulme direnen halklara karşı bütün nefretini kusan, ağzını her açtığında nefret suçu işleyen, halk düşmanlarına, faşist çetelere ve tetikçilere destek veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Berkin Elvan, tıpkı Gezi direnişi sürecinde polis saldırısı ile hayatını kaybedenler gibi, tamamen siyasi iktidarın sorumlusu olduğu devlet terörünün son kurbanı olmuştur" dedi.
Yücel'in ardından kalabalığa konuşan HDP Siverek İlçe Başkanı Mustafa Geyik ise Türkiye'nin farklı kentlerinde partilerine yapılan saldırıları kınadıklarını belirterek, "Gerekli önlemler alınmadığı için saldırılar birden fazla noktada olmaktadır. Sivas katliamına yönelik benzer olaylarla karşı karşıyayız. Bu saldırılar ile halkların kardeşliğini hedef almaktadır. Tüm halkların bu oyuna gelmemesi ve uyanık olması gerekiyor" dedi.
Kalabalık açıklamaların ardından 5 dakikalık oturma eylemi yaparak dağıldı.

MS (HK/AK) (FOTOĞRAFLI)