SİVAS Cumuriyet Üniversitesi öğrencisi 21 yaşındaki Mehmet Çelik'ten 11 gündür haber alınamıyor. Yakınları polise kayıp başvurusunda bulunurken, yapılan incelemelerde Mehmet Çelik'in, aynı şekilde 1 Mayıs sonrası kaybolan üniversiteli Mizbah Çakmaz ile birlikte Diyarbakır'a giden bir trene bindiği saptandı.
Batman'da oturan Abdullah-Şemsihan Çelik çiftinin 4 çocuğundan en küçüğü olan, Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 2'nci sınıfın öğrencisi Mehmet Çelik 2 Mayıs cuma gecesi kayboldu. Telefonunun kapalı olması nedeniyle Mehmet Çelik'e ulaşamayan aile, birkaç gün sonra ev arkadaşları ile görüştü. Ev arkadaşlarına gezmek için Malatya'ya gittiğini söyleyen Çelik'in telefonunu eve bıraktığı öğrenildi.
1 hafta boyunca kardeşine ulaşamayan ağabeyi Maşuk Çelik ise, İstanbul'dan Sivas'a gelerek kardeşini aramaya başladı. Aramalarından hiçbir sonuç alamayan Maşuk Çelik daha sonra polise kayıp başvurusunda bulundu. Polisin arama çalışmaları sonrasında, Mehmet Çelik'in 11 gün önce kaybolan ve ailesinin Sivas'a gelerek kayıp başvurusu yaptığı üniversite öğrencisi Mizbah Çakmaz ile birlikte olduğu tespit edildi.
2 Mayıs gecesi saat 21.22'de Sivas Tren Garı'nın güvenlik kameraları görüntülerine takılan iki öğrencinin yanında bir de kız öğrenci olduğu ifade edildi. Bu öğrencilerin aynı gece saat 22.03'te Ankara'dan Diyarbakır'a giden Kurtalan Ekspresi trenine binerek gardan ayrıldıkları ifade edildi.
"DİYARBAKIR'DA ARAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Maşuk Çelik, kardeşi ile en son 2 Mayıs gecesi görüştüklerini ve bir miktar harçlık gönderdiğini ifade etti. Maşuk Çelik, kardeşi ile birlikte 2 öğrencinin daha kaybolduğunu belirterek, "Polis, bizden başka kayıp başvurusunda bulunan iki aile olduğunu söyledi. İlki Birsen Binici adında bir kız öğrenci, diğeri Mizbah Çakmaz isimli bir öğrenci. Sivas Emniyet Müdürlüğü'nün bize vermiş olduğu kayıtlarda Mizbah ve Mehmet'in birlikte olduğu görüntüleri tespit ettik. Mehmet ve Mizbah'ın yanında bir bayan da olduğu söylendi ama o bayanın kim olduğu yönünde henüz bilgi sahibi değiliz. Birsen'in ailesi başka bir görüntüden bilgi sahibi olmuş. Ama birlikte olma ihtimalleri de var" diye konuştu.
Kardeşi ve beraberindeki öğrencileri Diyarbakır'da aramaya devam edeceklerini belirten Çelik, "Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne gidip başvurumuzu yapacağız. Büyük ihtimalle orada da görüntüler vardır. Bir şekilde telefonlarının takip edilmesini sağlayacağız. Öğrencidir nihayetinde gezmiş olabilirler diye düşünüyoruz" dedi. Kardeşinin arkadaşlarının çelişkili konuşmalarından şüphelendiğini ifade eden Çelik, "Bir öğrencinin kaybolması ve arkadaşlarını sessiz kalması bizleri derinden üzüyor. Eğer bildikleri bir şey varsa biz ulaşsınlar. Biraz vicdanları sızlıyorsa kayıp öğrencilerin ailelerine ulaşsınlar." diye konuştu.

GC(EA/AAA)(FOTOĞRAFLI)